miercuri, martie 3, 2021
Administrație

La Stoilești, din 200 de kilometri de drumuri, doar 40 sunt asfaltați. Comunitatea are nevoie și de sprijinul Guvernului, pentru a circula în condiții civilizate

85Vizualizari
La Stoilești, cea mai mare problemă o reprezintă, în continuare, infrastructura rutieră. Astfel, la ora actuală, din 200 de kilometri de drumuri cât însumează toată rețeaua, doar 40 sunt asfaltați. Primarul Florin Ionescu face eforturi mari ca, an de an, toate drumurile să fie deschise circulației pentru autoturisme, chiar dacă asta implică eforturi financiare uriașe pentru bugetul local.
„Toți locuitori vor să circule cu mașinile proprii pe ulițele lor și e normal să fie așa. Iar asta înseamnă că trebuie să pietruim, an de an, chiar și de câte două ori, zeci de kilometri de drumuri. Am reușit să asfaltez peste 30 de kilometri de drumuri de când sunt primar, însă fără sprijinul Guvernului în continuare, nu voi reuși să rezolv această mare problemă a comunei Stoileşti. Am cărat zilnic, în ultimele două săptămâni, 150 de tone de piatră pe drumurile de pământ din localitate. În total, a fost vorba cam de 2000-3000 de tone. Nu e deloc soluția cea mai bună, dar e mai ieftină… Noi obținusem finanțare pentru a asfalta o bună parte dintre drumurile importante, prin FDI, însă Guvernul a închis acest program. Sperăm că se va da drumul cât mai repede la investiții, pentru că suntem pregătiți cu toate documentațiile necesare. O altă lucrare pe care o realizăm se referă la termoizolarea și repararea Școlilor Stoilești și Geamăna. La ora actuală, avem şapte unităţi de învăţământ funcționale la Stoilești, cu grădinițe incluse, unde învață peste 300 de copii”, a declarat primarul PSD din Stoilești, Florin Ionescu.