duminică, aprilie 14, 2024
Diverse

La Timişoara, ultima achiziţie a echipei CS Vâlcea 1924, Modibo Diaby (20 de ani), a figurat pentru prima oară pe lista marcatorilor

49Vizualizari
În urmă cu puţin timp, CS Vâlcea 1924 a perfectat transferul lui Modibo Diaby (20 de ani), un baschetbalist cu o înălţime de 2,00 metri şi o greutate de 78 kg. De origine din Mali, el fiind născut pe 18 iulie 2003, în oraşul Sikasso, din sudul statului african, acesta a obţinut şi cetăţenia română, în perioada în care a evoluat pentru echipele juvenile ale clubului „U” BT Cluj-Napoca, şi a bifat inclusiv primele selecţii pentru reprezentativa din Carpaţi.
La nivel juvenil, Modibo Diaby şi-a adjudecat cu clubul din Ardeal titlurile de campion naţional la categoriile Under 16 (în 2018), Under 16 şi Under 18 (în 2019). Din sezonul 2020-2021, în condiţiile în care a evoluat trei ani la nivel de juniori în România, el a fost considerat jucător român (conform regulilor FIBA) şi a putut evolua şi pentru naţionala ţării noastre, lucru care s-a şi întâmplat. Ultima performanţă a lui Modibo Diaby pentru Mali datează din 2020, când a cucerit titlul continental în Africa, la categoria Under 18, cu reprezentantiva ţării de origine, în acea perioadă el fiind deja component al echipei din Cluj-Napoca.
Din 9 februarie, baschetbalistul în vârstă de 20 de ani a ajuns la CS Vâlcea 1924, nutrind speranţa că va putea avea mai multe jocuri în picioare. Pentru început, el a fost utilizat în formaţia secundă a clubului de la poalele Dealului Capela, iar din 16 martie a făcut saltul la echipa mare. Modibo Diaby a figurat pe foaia de joc în meciul cu CSM Galaţi (89-85, pe teren propriu), când a adunat 12.12 minute, fără a înscrie însă vreun punct. În schimb, în partida cu CSM Tg. Jiu (96-100), el n-a intrat deloc pe teren. În ultimul duel din Grupa Valorică 11-18, cu SCM Timişoara, în deplasare, africanul a bifat 7.41 de minute, reuşind să marcheze şi 2 puncte, din singura aruncare pe care a trimis-o din semicerc spre coşul advers. El a ratat însă de trei ori din încercările de 3 puncte.
De menţionat mai este faptul că, la un moment dat, Modibo Diaby a fost plasat pe locul 7 în clasamentul eurobasket.com, la generaţia 2003, între cei mai de perspectivă jucători ce evoluează în Europa. Semn că malezul este un baschetbalist care ar putea deveni o piesă importantă în angrenajul Vâlcii pe viitor, dacă va fi păstrat în lot.
Sursă foto: Instagram