sâmbătă, aprilie 4, 2020
Administrație

La ultima rectificare bugetară, comuna Cernişoara a primit 350 de mii de lei pentru persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora, dar…

63Vizualizari

• … mai are nevoie de încă atât până la finele anului!

De-a lungul anului, comuna Cernişoara s-a confruntat cu grave probleme în ceea ce priveşte plata drepturilor către persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora. Iar asta şi din cauză că, atunci când s-a aprobat bugetul pe 2019, Guvernul a alocat localităţii administrate de primarul Mihai Ionescu şi viceprimarul Victor Manea doar suma de 780 de mii de lei pentru acest capitol. Practic, doar jumătate din necesarul din fiecare an (care e de peste 1,6 milioane de lei), astfel că banii primiţi în aprilie nu au acoperit decât lunile ianuarie – mai. Consecinţa a fost aceea că la Cernişoara s-au acumulat restanţe mari către persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora.
La rectificarea bugetară din luna octombrie, Guvernul Viorica Dăncilă a aprobat alocarea sumei de 350 de mii de lei pentru comuna Cernişoara, astfel că, în perioada următoare, vor fi achitate o parte din restanţele către oamenii nevoiaşi. „Din păcate, nici cu banii pe care i-am primit recent nu acoperim încă tot necesarul până la finele anului 2019! Vom plăti vreo trei luni, iar apoi vom mai aştepta un alt ajutor de la Guvern. Din ce am înţeles, va mai fi încă o rectificare bugetară pe la sfârşitul lunii noiembrie, care va asigura toate sumele restante pentru acest capitol. Aşa cum am mai declarat, plata drepturilor către persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora trebuie să fie exclusiv în sarcina statului, deoarece o primărie a unei comune nu va putea niciodată să asigure, integral, banii din bugetul propriu”, au transmis reprezentanţii administraţiei publice locale din Cernişoara.