Administrație

La Vaideeni, Daniel Băluţă are la dispoziţie 10,34 de milioane de lei pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Şcolii Gimnaziale „Luca Solomon”

345Vizualizari

La începutul lunii octombrie, comuna Vaideeni a obţinut finanţare, prin FDI, pentru proiectul de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare a Şcolii Gimnaziale „Luca Solomon”. Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, pentru investiţia pe care primarul Daniel Băluţă o va realiza în următoarea perioadă va fi disponibilă suma de 10.347.094 lei.
„Această unitate de învăţământ a fost construită în anii 1967 şi 1968, iar de atunci şi până în prezent nu i s-au mai adus îmbunătăţiri decât în ceea ce priveşte montarea de geamuri termopan. Lucrările propriu-zise care vor fi realizate în continuare vizează şi extinderea clădirii, construirea de grupuri sanitare noi şi moderne, montarea unei centrale termice, dotarea cu mobilier nou şi alte echipamente etc. Pe de altă parte, mai avem în vedere şi modernizarea sălii de sport de la şcoală. La această unitate, învaţă 380 de elevi”, ne-a dezvăluit Daniel Băluţă.
Comuna Vaideeni a primit ZERO lei de la Ministerul Finanţelor Publice, la echilibrarea bugetară anunţată de Guvern, în urmă cu două săptămâni. Social-democratul a declarat că ar fi avut nevoie de fonduri, în special pentru a achita drepturilor persoanelor cu handicap şi ale însoţitorilor acestora. „Am plătit câteva luni din bugetul local, dar tot mai sunt ceva restanţe. În opinia mea, drepturile persoanelor cu handicap şi ale însoţitorilor acestora nu mai trebuie să fie în cârca primăriilor, pentru că sunt o povară. Sunt localităţi în ţară care au buget mai mic de câteva ori decât suma totală pe care trebuie s-o achite, anual, pentru oamenii aceştia”, a încheiat primarul PSD din Vaideeni, Daniel Băluţă.