luni, aprilie 12, 2021
Administrație

La Vaideeni, Daniel Băluţă şi-a propus să construiască o sală de sport modernă lângă Şcoala Gimnazială „Luca Solomon”

291Vizualizari

În toamnă, primarul Daniel Băluţă a obţinut finanţare, prin FDI, pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Şcolii Gimnaziale „Luca Solomon”, din centrul comunei Vaideeni. Conform proiectului aprobat de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, pentru această investiţie era disponibilă suma de 10.347.094 lei. După schimbarea Guvernului, lucrurile sunt însă incerte în privinţa implementării proiectului. Alesul PSD speră că toate documentaţiile vor fi mutate pe PNDL 3, astfel încât să nu piardă posibilitatea de a a realiza o investiţie foarte importantă pentru comunitatea locală.
„Proiectul de la şcoală se referă la reabilitarea întregii clădiri, înlocuirea acoperişului, construirea de grupuri sanitare noi şi moderne, montarea unei centrale termice, dotarea cu mobilier nou şi alte echipamente. În plus, avem în plan şi amenajarea unui teren de sport sintetic, de dimensiuni reduse. Cel existent acum a fost realizat în urmă cu 10 ani şi e pe suprafaţă de bitum, care nu mai corespunde în timpurile actuale”, a subliniat primarul Daniel Băluţă. Alesul PSD a amintit faptul că la Şcoala Gimnazială „Luca Solomon” învaţă în prezent aproape 300 de elevi, aceasta fiind singura cu clasele 5-8 din comună. Unitatea are şi clase 1-4 pentru elevii din satul Vaideeni.
O altă investiţie pe care Daniel Băluţă o va realiza pe viitor se referă la modernizarea sălii de sport care e situată chiar lângă şcoala respectivă, cu fonduri de la CNI. „În luna iulie a anului trecut, Consiliul Local a achiziţionat o suprafaţă de teren chiar lângă acea unitate de învăţământ şi vreau să depun un nou proiect. Este vorba de realizarea unei săli de sport moderne, cu finanţare de la CNI. Pentru aceasta, avem disponibili 2900 de metri pătraţi în jurul şcolii. E vorba de o sală mică, de tip 2, cu 100 de locuri, care ar fi suficientă pentru comuna Vaideeni! Sala va dispune de centrală termică, grupuri sanitare moderne şi alte facilităţi pentru elevi”, a încheiat primarul PSD din Vaideeni, Daniel Băluţă.