luni, iulie 13, 2020
Administrație

Lângă sala de evenimente a handbalistei Cristina Florica se află izvoare mari cu apă termală. Tot la Crețeni, s-a descoperit și una dintre cele mai mari rezerve de gaze naturale din România…

931Vizualizari
În urmă cu peste 50 de ani, pe teritoriul comunei Crețeni au existat sonde de petrol. După exploatarea rezervelor subterane, din pământ a început să izvorască apă termală – potrivit primarului Ionel Spârleanu. Terenurile care dispun de aceste resurse uriașe aparțin acum privaților, însă valorificarea lor ar putea dezvolta enorm localitatea și ar transforma-o într-una dintre cele mai prospere din județ. Aceste izvoare cu apă termală se află lângă sala de evenimente a Cristinei Florică. Îmi aduc aminte că eram copil, când s-au descoperit… Au fost astupate și sigur informația este în arhivele statului. Izvoarele sunt foarte importante, mai ales că poți încălzi inclusiv locuințele”, a explicat primarul Ionel Spârleanu.
Comuna Crețeni nu dispune doar de izvoare termale, ci și de rezerve uriașe de gaze naturale. Recent, în punctul Gabera, din localitate, o interpretă de muzică populară ar fi început să cumpere masiv terenuri agricole, oferind proprietarilor sume de mii de euro, în condițiile în care prețul zonei nu este nici măcar 1 leu metrul pătrat. Potrivit specialiștilor, aici, dar și pe dealurile cu vii, s-ar afla unul dintre cele mai mari zăcăminte de gaze naturale din România, dar și cărbune de calitate.