duminică, iulie 12, 2020
Fotbal Național

Laura Preda, despre sacrificiul fiului său, Sebastian: „A plecat de la 9 ani de acasă, ca să ajungă fotbalist mare. Pentru mine, ca mamă, a fost dureros!”

834Vizualizari

Sebastian Preda şi-a câştigat postul de titular la Flacăra Horezu, echipă la care s-a transferat în vara acestui an. Născut în Rm. Vâlcea, el a plecat de acasă încă de la vârsta de doar 9 ani (!!!), la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu”, din Craiova, unde a reuşit să marcheze, în total, peste 200 de goluri în campionatele de juniori. Despre sacrificiul pe care l-a făcut Sebi ne-a vorbit chiar mama sa, Laura, nelipsită de la meciurile prinţului.
„La 9 ani, băiatul meu a plecat la Craiova. A avut, încă de mic, o maturitate uriaşă. Ne zicea mereu: «Eu plec de acasă, pentru că vreau să ajung fotbalist mare!» Doar o mamă poate şti cât e de greu să stea departe de copilul ei. Noi l-am susţinut mereu… Din păcate, în fotbal, nu contează doar talentul şi calitatea! Am simţit-o pe pielea mea şi este o mare dezamăgire. Dacă aş putea da timpul înapoi, poate că nu mi-aş mai lăsa copiii la fotbal. Darius, fiul meu cel mare, joacă şi el fotbal. Numai eu ştiu cât de greu i-a fost. Peste tot, numai pile şi relaţii. Iar asta te omoară… Te face să renunţi. Sper ca Sebi să îşi găsească drumul spre Liga I!”, a spus Laura Preda.
„Îmi place mult de Sebi. Prin multă pregătire şi seriozitate, are un viitor frumos înainte. S-a integrat rapid în grupul nostru. Are calitate, iar noi îl ajutăm cât de mult putem să ajungă cât mai sus. Suntem o familie mare la Horezu, de aceea, facem tot posibilul să ne ajutăm reciproc. Nu există titulari şi rezerve la echipă. Toţi suntem uniţi pentru victorie!”, a declarat şi Adrian Popa, antrenor-jucător la Flacăra Horezu.