sâmbătă, aprilie 13, 2024
Fotbal Județean

Lidera Seriei Est de la „Onoare”, eliminată la penaltiuri de Recolta Laloşu

872Vizualizari

Recolta Laloşu a câştigat la penaltiuri cu Viitorul Voiceşti. După 0-0 la pauză, lidera Seriei Est de la „Onoare” a condus cu 1-0, dar a fost egalată. După cele 90 de minute regulamentare de joc, s-a trecut direct la executarea loviturilor de departajare, de la 11 metri, unde gazdele au avut mai mult noroc şi s-au impus cu 8-7, astfel că au acces în turul 3 al Cupei României.
Arbitrul Silviu Donţu n-a avut deloc o prestaţie bună în acest duel, în care a comis mai multe erori. În prima repriză, în minutul 20, un jucător de la Viitorul Voiceşti a scăpat singur spre buturile gazdelor, iar un fundaş de la Recolta Laloşu l-a faultat în postura de ultima apărător, chiar la marginea careului de 16 metri, perpendicular pe poarta adversă. În mod normal, apărătorul echipei organizatoare trebuia să fie eliminat, ceea ce nu s-a întâmplat! Ulterior, în minutul 89, s-a produs o altă fază controversată. Asistentul nu a ridicat fanionul la un ofsaid clar la un atac al gazdelor, acţiunea a continuat, iar un jucător de la Laloşu s-a ciocnit cu portarul de la Voiceşti, în careul de 6 metri. Centralul putea să acorde penalti, dar a lăsat jocul să continue, parcă pentru a îndrepta eroarea colegului său de la tuşă, care nu semnalizase ofsaidul iniţial. Ulterior, Silviu Donţu a greşit şi la faza hilară din minutul 90, când n-a oprit meciul în timp ce singurul medic prezent la stadion le acorda îngrijiri medicale celor 5-6 spectatori căzuţi din tribuna improvizată.
Cum la meciurile din turul 2 al Cupei României nu au fost delegaţi şi observatori, care să noteze prestaţia arbitrilor, Silviu Donţu şi colegii săi din brigadă nu vor suferi din cauza erorilor comise la Laloşu, care au influenţat direct rezultatul final. Bineînţeles că asta e la mişto, pentru că oricum arbitrii au scăpat mereu basma curată după ce au făcut praf mai multe meciuri din cele trei ligi judeţene!