vineri, mai 7, 2021
Handbal

Liga Campionilor la handbal feminin se transformă într-o competiţie cu cheltuieli mai mari, dar şi cu ceva venituri

657Vizualizari
SCM Rm. Vâlcea este calificată direct în sezonul viitor al Ligii Campionilor, datorită faptului că s-a aflat pe locul 1 în Liga Florilor, după „îngheţarea” ediţiei 2019-2020 a întrecerii interne de handbal feminin. În competiţia supremă de pe continent, lucrurile se vor schimba însă radical din toamnă, odată cu noul sistem de desfăşurare, care va fi cu două grupe de câte 8 echipe, costurile de participare urmând a fi din ce în ce mai mari. Dar, pe de altă parte, EHF a stabilit şi nişte recompense financiare pentru echipe, care sunt totuşi mici faţă de cheltuielile din timpul unui sezon.

EHF va acorda 1000 de euro pentru fiecare punct câştigat şi 10 mii de euro pentru fiecare meci jucat în deplasare

Dezvăluirile au fost făcute de Florin Verigeanu, preşedintele secţiei de handbal de la SCM Rm. Vâlcea, într-un acordat interviu postului Oltenia TV. Astfel, potrivit oficialului din Sala Traian, fiecare punct câştigat în grupele din prima fază va fi răsplătit cu 1000 de euro. În acest caz, de precizat este faptul că pentru o victorie se acordă 2 puncte, deci o echipă ar câştiga 2000 de euro la fiecare succes. În plus, grupările participante vor primi câte 10 mii de euro pentru fiecare meci disputat în deplasare, probabil pentru a acoperi o parte din cheltuielile de transport, masă şi cazare.
Pentru a spori încasările la buget, ideal ar fi ca SCM să dispute cu sala arhiplină toate meciurile de pe teren propriu din Liga Campionilor, ceea ce cu siguranţă se va întâmpla, având în vedere noul sistem de desfăşurare a competiţiei. „EHF le va răsplăti suplimentar pe cele patru echipe care se vor califica la turneul final, care vor primi, în ordine, 200 de mii, 150 de mii, 100 de mii şi, respectiv, 50 de mii de euro”, a mărturisit „Verigă”.

E nevoie de investiţii în Sala Traian, pentru a respecta toate condiţiile din caietul de sarcini primit de la EHF

Până aici, lucrurile par a fi OK, numai că problemele apar din cauza condiţiilor pe care EHF le va impune, de-acum încolo, celor 16 cluburi participante, care vor însemna multe cheltuieli în plus, conform caietului de sarcini trimis încă din timpul sezonului actual al Ligii Campionilor. „În primul rând, din ediţia viitoare, ne trebuie panouri perimetrale de afişaj pentru reclame şi în spatele celor două porţi, unul fiind extrem de scump, în jur de 80 de mii de euro. În plus, cum în Sala Traian nu există un cub video agăţat de tavan, va trebui să montăm un ecran mare pentru reclame, care costă vreo 30 de mii de euro. Şi în ceea ce priveşte sponsorii va fi o problemă, deoarece, în Liga Campionilor, nu vom putea expune mai mult de 2. Iar aceştia trebuie să fie aceiaşi, de la un capăt la altul al sezonului, în niciun caz nu-i putem schimba de la meci la meci”, a mai spus Florin Verigeanu, şeful secţiei de handbal de la SCM Rm. Vâlcea, pentru Oltenia TV, toate declaraţiile sale fiind prezentate şi de ProSport.