vineri, decembrie 1, 2023
Handbal

Liga Florilor intră în vacanţă, până la mijlocul lunii ianuarie. Naţionala de handbal feminin participă la o nouă ediţie a Campionatului Mondial

80Vizualizari
După runda a 11-a, care va avea loc la mijlocul acestei săptămâni (pe 15, 16 şi 18 noiembrie), când sunt programate şase dintre cele şapte meciuri (partida echipei CSM Bucureşti fiind amânată pentru 30 decembrie), Liga Florilor se va întrerupe pentru două luni. Competiţia internă de handbal feminin se va relua abia la începutul anului viitor. Potrivit calendarului dat publicităţii de FRH, etapa a 12-a a sezonului se va disputa pe 13-14 ianuarie 2024.
În perioada imediat următoare, va avea loc o acţiune de pregătire a echipei naţionale de handbal feminin a României, care va participa ulterior şi la turneul final al Campionatului Mondial, programat în perioada 29 noiembrie – 17 decembrie, în trei ţări (Danemarca, Norvegia şi Suedia). Înainte de a pleca spre Herning – Danemarca (unde vor rămâne pe toată durata meciurilor din grupa iniţială şi din Main Round-ul Mondialului), tricolorele antrenate de Florentin Pera vor disputa şi trei meciuri amicale, la ediţia din acest an a Trofeului Carpaţi. Competiţia organizată de FRH se va desfăşura la Bistriţa, între 23 şi 25 noiembrie, iar România va înfrunta, pe rând, echipele similare ale Elveţiei, Portugaliei şi Austriei.