sâmbătă, decembrie 5, 2020
Fotbal Național

Lincar, Pîrvulescu şi Samson au pierdut promovarea în Liga I în minutul 97! Claudiu Niculescu merge la baraj!

280Vizualizari

• UTA Arad şi FC Argeş Piteşti au acces direct pe prima scenă fotbalistică a ţării

Duminică, 2 august, au avut loc meciurile din cadrul ultimei etape a play-off-ul Ligii a II-a. Cu excepţia ultimei clasate (Petrolul Ploieşti), toate celelalte cinci echipe aveau şanse la promovare. Culmea, tocmai prahovenii au produs marea surpriză a rundei şi au reuşit să se impună în fieful formaţiei CS Mioveni, cu scorul de 2-1. Trupa antrenată de Claudiu Niculescu (fost tehnician la Damila Măciuca şi CSM Rm. Vâlcea) a reuşit totuşi să prindă locul 3, astfel că se va bate mai departe pentru promovare cu echipa care va ocupa locul 6 în play-out-ul Ligii I. Barajul va avea loc după ce se vor termina meciurile de pe prima scenă a ţării, adică după 18 august, atunci când – culmea! – Clau-gol ar putea s-o înfrunte chiar pe Dinamo Bucureşti!

Rapid Bucureşti a egalat in extremis şi i-a împiedicat pe teleormăneni să devină noua FC Scorniceşti

Nu la fel de norocos a fost Erik Lincar, un alt tehnician care a trecut prin Zăvoi, pe la cele două echipe finanţate de Dan Niţu. Turris-Oltul Tr. Măgurele a ratat promovarea în elită din cauza unui gol încasat în minutul 97, în remiza din deplasare cu Rapid Bucureşti (1-1). În acest duel, vâlceanul Cătălin Pârvulescu a fost integralist la Tr. Măgurele, iar ex-horezeanul Samson Nwabueze a intrat pe teren abia în minutul 90+2. Gruparea finanţată de fiul lui Liviu Dragnea, Valentin, a irosit şansa de a reuşi o performanţă demnă de FC Scorniceşti, care a ajuns în Divizia A în doar trei ani. Aşa cum se cunoaşte, în sezonul trecut, Turris-Oltul Tr. Măgurele a promovat din Liga a III-a, în Liga a II-a, după ce a câştigat Seria a II-a, în faţa echipelor FC „U” Craiova şi Flacăra Horezu, care s-au clasat pe locurile 2-3.

Incredibil, dar adevărat! În play-off, nicio echipă nu a câştigat vreun meci pe teren propriu

În urma meciurilor din play-off-ul Ligii a II-a, au promovat direct pe prima scenă a ţării echipele UTA Arad şi FC Argeş Piteşti. Altfel, de precizat mai este şi faptul că nici în ultima rundă nu s-a înregistrat vreo victorie a unei formaţii gazdă. Fapt DELOC întâlnit în fotbal, nicio participantă nu a reuşit să câştige vreun meci pe teren propriu!!!

LIGA A II-A / PLAY-OFF

Etapa a 5-a (ultima din acest sezon)
• Duminică, 2 august:
CS Mioveni – Petrolul Ploieşti 1-2 (1-1)
Au marcat: Mihai Işfan (5) / Sergiu Arnăutu (39), Andrei Răuţă (58)
Rapid Bucureşti – Turris-Oltul Tr. Măgurele 1-1 (0-0)
Au marcat: Amir Jorza (90+7) / Adrian Voicu (61)
FC Argeş Piteşti – UTA Arad 1-1 (0-1)
Au marcat: Răzvan Matiş (53) / Alexandru Ioniţă (40, penalti)
Clasament final
1. UTA Arad 5 1 2 2 8-8 30p.
3. FC Argeş Piteşti 5 2 2 1 7-6 27p.
2. CS Mioveni *) 5 2 1 2 5-6 27p.
4. Turris-Oltul Tr. Măgurele *) 5 1 3 1 5-5 26p.
6. Petrolul Ploieşti 5 1 3 1 4-4 25p.
5. Rapid Bucureşti *) 5 1 3 1 4-4 25p.
*) echipe care au beneficiat de rotunjirea punctajului