luni, ianuarie 25, 2021
Administrație

Locuitorii din Cernișoara sunt disperați: „Nu avem apă nici de băut. Fântânile au secat. Ne mor animalele de sete!” De săptămâni bune, autoritățile cară apă cu cisterna, pentru a ține sub control situația

1.3KVizualizari
Primarul din Cernișoara, ecologistul Dumitru Ciorîcă, a mărturisit că, de o bună perioadă, comunitatea sa se confruntă cu o problemă majoră: lipsa apei potabile. În aceste condiții, autoritățile locale cară în continuu cu cisterna, mai ales pentru persoanele vârstnice și nevoiașe.
„Nu am mai avut o situație de acest gen de aproape 15 ani. Mai toate fântânile au secat. E și mai grav, în condițiile în care e iarnă, deci nu putem vorbi de secetă cauzată de vară. Singurul nostru ajutor poate veni de la ADI Apa Vâlcea, unde avem depus de mult timp proiectul de introducere a rețelei de alimentare cu apă în toată localitatea. Sursa de finanțare este Uniunea Europeană. Sperăm să înceapă cât mai repede lucrările, pentru că, de la an la an, avem tot mai mari probleme cu furnizarea apei potabile. La țară, e foarte greu, mai ales că fiecare gospodărie are nevoie poate de sute de litri zilnic, în condițiile în care oamenii au animale de crescut, animale care le asigură o sursă de hrană deosebit de importantă. Suntem într-o disperare mare!!! Mulți oameni din localitate au forat puțuri și la 100 de metri adâncime și, degeaba, că au găsit doar apă sărată. Sute de familii au această mare problemă. Suntem în secolul 21. Multe case au toalete în interior. Imainați-vă că nu pot fi folosite”, a mărturisit primarul PER din Cernişoara, Dumitru Ciorîcă (FOTO, în dreapta, alături de noul viceprimar al comunei, Alexandru Orleanu).