Administrație

Locuitorii din Galicea – plângere la CJV, după „marea asfaltare” de pe DJ 678. “Asfaltul s-a crăpat! Ne intră apa în curți”. Bătaie de joc pe milioane de euro!? Vezi imagini incredibile…

2.55KVizualizari
Zilele trecute, am primit pe adresa de e-mail a redacției mai multe fotografii care ilustrează cum s-a făcut asfaltarea unuia dintre cele mai importante artere din județ: DJ 678 Budești – Câmpu Mare (38 km). Astfel, după turnarea primului strat, asfaltul s-a crăpat bucată cu bucată. Apoi, a fost așternut stratul de uzură, bineînțeles, peste o lucrare de mântuială. Panadria, firma de construcții care a încasat milioane de euro să realizeze investiția finanțată de Uniunea Europeană, pare că nu s-a preocupat deloc de calitatea investiției. Așa cum reiese chiar din imaginile alăturate!

În urma unei deplasări pe acest drum judeţean, locuitorii din Galicea ne-au arătat și alte mari nereguli. Însă, se pare că reprezentanții CJV nu au luat deloc atitudine și o investiție ce trebuia să fie trainică va fi doar o mare cacealma, pe milioane de euro chiar. „Imediat după primul strat de asfalt, au apărut şi craterele. A fost turnat apoi al doilea strat, așa, în bătaie de joc… Vom vedea cât va ține acest miracol de asfalt. Pe de altă parte, șanţurile sunt realizate cu pantă inversă, în asemenea hal că apa va inunda proprietățile oamenilor”, a comentat Ion M.

Florin Mărăcine, primar Galicea: „Mă tem să nu vedem drumul ciuruit după ce vom ieşi din iarnă”

Alături de noi, a fost prezent și primarul Florin Mărăcine, care a confirmat numeroasele plângeri cu privire la calitatea lucrărilor de pe DJ 678. „Da, din păcate, știu foarte bine cum s-a lucrat pe acest drum. Nu există niciun plan sau vreo planșă la echipele de muncitori. Nu se respectă nicio cotă, nicio pantă, de aceea, există riscul ca multe proprietăți să fie inundate când vor fi ploi abundente. În unele zone, s-au executat șanțuri cu pantă inversă. Am văzut cum se lucrează în Vest și cum se lucrează în România. La noi, au spart toate podiștile de acces în gospodării, iar angajaţii Panadria nu au amenajat nimic provizoriu. Oamenii au stat cu mașinile în drum luni de zile. Mă tem să nu vedem drumul ciuruit după ce vom ieşi din iarnă. Credeți-mă, deși nu este lucrarea primăriei, m-am interesat mereu să fie OK, pentru că drumul trece prin Galicea. Am fost zilnic pe teren şi nu l-am văzut de trei ori până acum pe dirigintele de șantier pe acest drum judeţean. Deci, e lipsă de interes… Voiam să modernizez sensul civic, nu doar să am asfalt pe acest drum, să amplasez şi un sens giratoriu acolo, dar nu s-a mai putut! Nu prea e normal ca firmele care execută lucrări să nu țină cont şi de părerile primarilor, pentru că noi suntem cei care vrem mereu să îmfrumusețăm localitățile pe care le administrăm. Este trist că nu avem un cuvânt de spus. Iar asta deşi problemele legate de proasta execuție a acestui drum se vor sparge în capul nostru. Din păcate! Vechiul asfalt de pe drum a ținut 36 de ani. Oare cât va ține cel nou? Dumnezeu știe…”, a explicat primarul PSD din Galicea, Florin Mărăcine.