Administrație

Locuitorii din satul Buciumeni (Drăgoeşti), întrebare către CJV: „Oare când va fi asfaltat şi DJ 678 C, ce face legătura cu DN 64?”

467Vizualizari
Printre drumurile judeţene din Vâlcea ce se prezintă într-o stare precară se numără şi DJ 678 C. Tronsonul se află în comuna Drăgoeşti, satul Buciumeni, şi asigură legătura între DJ 678 Budeşti – Limită Judeţul Olt (în plin proces de modernizare în această perioadă) şi DN 64 Rm. Vâlcea – Drăgăşani. Deşi are o lungime de doar 2,5 kilometri, DJ 678 C a fost neglijat în continuu de conducătorii judeţului, astfel că nu a fost asfaltat niciodată în ultimele trei decenii.
Cei mai nemulţumiţi din cauza faptului că artera nu a fost prinsă atâţia ani într-un proces de reabilitare sunt locuitorii din satul Buciumeni. Poate tocmai de aceea, în al 12-lea ceas, aceştia îl roagă pe preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, să facă toate demersurile pentru a-l asfalta şi a-l aduce la standardele unei artere judeţene. Mai ales că nici n-ar fi vorba de o investiţie atât de costisitoare, având în vedere lungimea drumului. Practic, lucrările pe DJ 678 C ar fi ca o completare a mega-proiectului de asfaltare a DJ 678, realizat în prezent de CJV. „DJ 678 C este praf! Nu s-a mai turnat asfalt pe acesta de aproape 40 de ani, nu are şanţuri betonate, nimic! Nu s-a mai intervenit pe tronsonul din satul nostru de ani buni, iar starea carosabilului e din ce în ce mai proastă. Practic, din câte ne aducem aminte, drumul nu a fost reabilitat niciodată, autorităţile judeţene l-au neglijat mereu. De ce aceea, ne adresăm din nou cu o întrebare către Consiliul Judeţean: oare când va fi asfaltat şi acest tronson?”, ne-au transmis locuitorii din Buciumeni.
În nenumărate rânduri, şi reprezentanţii Primăriei Drăgoeşti au făcut sesizări către CJV pentru asfasltarea acestui tronson, dar din păcate niciuna nu a fost luată în calcul. După ce primarul Gheorghe Melente a asfaltat toate drumurile comunale şi uliţele săteşti, iar toate arată acum „ca la carte”, locuitorii din Buciumeni sunt chiar invidioşi pe concetăţenii lor din celalalte sate din Drăgoeşti că pe strada pe care locuiesc (adică, pe DJ 678 C) nu s-a făcut nimic de zeci de ani. Trist, dar adevărat!