marți, aprilie 13, 2021
Handbal

Lorena Ostase, ce pierdere pentru Vâlcea! Handbalista de la CSM Slatina, între primii cinci pivoţi de la Euro 2020

2.44KVizualizari
Chiar dacă România a terminat turneul final al Campionatului European de handbal feminin pe o poziţie sub aşteptări (12) – cea mai slabă clasare a tricolorelor din istoria competiţiei de pe continent – echipa noastră a avut totuşi o jucătoare care s-a remarcat în mod deosebit în Danemarca. Nu, nu a fost vorba de Cristina Neagu, aşa cum s-ar fi aşteptaţi mulţi dintre specialiştii din handbalul european, ci de pivotul Lorena Ostase (23 de ani), care e legitimată la CSM Slatina! Eleva Victorinei Bora a profitat din plin de absenţa Crinei Pintea (care a fost depistată cu Covid-19 chiar înainte de plecarea spre Danemarca, fiind lăsată acasă) şi i-a convins pe mulţi că este o handbalistă care poate avea un viitor frumos în handbal.

Promo:

Ana Debelic, de la revelaţia Croaţia, a fost inclusă până la urmă în All Star Team

Graţie evoluţiilor sale din meciurile disputate de naţionala României, Lorena Ostase a fost nominalizată pentru titlul de cel mai bun pivot al Campionatului European. Celelalte contracandidate ale sale au fost Julia Behnke (Germania), Kari Dale (Norvegia), Linn Bohm (Suedia) şi Ana Debelic (Croaţia). Până la urmă, cea aleasă în All Star Team-ul Euro 2020 a fost ultima dintre acestea, ex-iugoslava benefiind de faptul că reprezentativa ţării sale a fost revelaţia turneului final. În Danemarca, Croaţia a cucerit prima medalie din istorie la nivel de naţională în handbalul feminin, după ce a învins-o în finala mică chiar pe formaţia gazdă, cu scorul de 25-19.

Dacă ar fi ajuns la Vâlcea, în primăvară, vasluianca n-ar mai fi prins Euro 2020…

Lorena Ostase a jucat în cinci dintre cele şase meciuri ale României de la turneul final din Danemarca, iar de fiecare dată s-a aflat pe teren peste 40 de minute, ceea ce înseamnă că a depus mereu un efort considerabil. Singura partidă în care a absentat a fost chiar ultima, cu Olanda. În total, de-a lungul competiţiei, vasluianca marcat şi 26 de goluri, iar în două rânduri a fost chiar cea mai prolifică din formaţia noastră (cu Norvegia şi Ungaria).
Aşa cum se cunoaşte, în primăvară, Lorena Ostase s-a aflat la un pas de a semna cu SCM Rm. Vâlcea, dar cele două părţi nu s-au înţeles, negocierile s-au încheiat, iar jucătoarea a rămas la CSM Slatina. Mai în glumă, mai în serios, pentru ea a reprezentat un noroc că n-a mai ajuns în Sala Traian, unde ar fi fost mai mult ca sigur rezervă pentru „stranierele” Asma Elghaoui şi Maren Nyland Aardahl, iar de convocarea la echipa naţională n-ar mai fi fost vorba în niciun caz…

Bilanţul Lorenei Ostase la turneul final al Campionatului European din Danemarca:

• România – Germania 19-22 (10-13)
41,44 minute – 3 goluri
• Polonia – România 24-28 (15-11)
54,19 minute – 6 goluri
• România – Norvegia 20-28 (13-13)
44,57 minute – 6 goluri (cea mai prolifică din echipa nostră)
• Croaţia – România 25-20 (14-10)
54,15 minute – 3 goluri
• Ungaria – România 26-24 (13-14)
52,39 minute – 8 goluri (cea mai prolifică din echipa noastră)

Promo: