miercuri, ianuarie 20, 2021
Handbal

LSV face apel către politicieni: Echipa de handbal este a comunității, a tuturor! Faceți ceva și întelegeți-vă, ca Vâlcea să rămână în top!

527Vizualizari

Scrisoare deschisă adresată clasei politice vâlcene

 Având în vedere ultimele discuții din spațiul public referitoare la bugetul echipei de handbal SCM Rm. Vâlcea, începem prin a vă reaminti următoarele:
• Toată clasa politică, de la stînga la dreapta şi de sus până jos, a pozat în campania electorală în susținerea acestei echipe şi și-a asumat continuitatea acesteia la cel mai înalt nivel.
• Ne vedem nevoiți să reamintim faptul că, în acest moment, echipa de handbal este cel mai bun ambasador al orașului nostru şi a reușit performanţe deosebite: şi anume, titlul de campioană în sezonul 2018-2019, s-a clasat pe primul loc în sezonul trecut, iar în cea mai importantă competiție europeană, la suspendarea acesteia, a terminat în primele opt, cu șanse reale de a ajunge în careul de ași dacă sfertul de finală cu Metz s-ar fi disputat. În startul acestui sezon, echipa noastră a mai reușit o performanță notabilă, câștigând Cupa şi Supercupa României, chiar pe terenul principalului adversar, CSM Bucureşti. Toate aceste performațe au fost realizate cu un buget net inferior, nu doar față de principalul adversar, ci și față de aproape jumătate din echipele din Liga Națională, bugete asigurate în mare parte de către administraţia locală.
• În această ediţie a Ligii Campionilor, multe voci spun că echipa nu mai este la același nivel ca în sezonul trecut. Dorim însă să reamintim tuturor perioada grea prin care a trecut echipa noastră din cauza acestui virus, iar faptul că suntem pe ultimul loc în grupă este de conjunctură, lucrurile putând fi îndreptate. Avem patru partide mai puțin disputate şi doar lipsa de șansă a făcut să nu ne întoarcem cu punctele din ultima deplasare de la Podgorica.
• Evoluțiile bune din ultimele sezoane au crescut cota jucătoarelor, acestea devenind ţinte pentru cluburi importante din Europa. Eventuala instabilitate financiară de la nivelul clubului nostru ar face ca actualul lot de jucătoare să fie în pericol.
Toate acestea fiind spuse, noi, Asociaţia Liga Suporterilor Vâlceni, organizație non profit având ca şi scop declarat, încă de la înființare, susținerea si promovarea sportului vâlcean, ca şi cetăţeni ai acestui oraş şi contribuabili la bugetul local, insistăm să se renunțe la toate jocurile politice şi să se respecte promisiunile făcute în campania electorală. Înțelegem faptul că situaţia economică nu mai este aceeași, dar echipa trebuie să continue la un nivel înalt. Echipa nu este a unui politician sau a unui conducător, ci este a comunităţii locale, care își doreste, conform discutiilor pe care noi le-am avut în aceste zile cu oamenii, în stradă, continuarea la acelasi nivel, şi ne sprijină şi ne întăreşte convingerea că cele spuse de noi sunt în asentimentul unei mari părți a cetăţenilor municipiului Rm. Vâlcea.
În încheiere, vă rugăm să luaţi în considerare doleanţele contribuabililor la bugetul local, iar decizia ce se va lua zilele viitoare să fie una care să nu anuleze anii de muncă şi de realizări care au ridicat imaginea oraşului nostru pe cele mai înalte culmi, mai presus decât orice alt mod de promovare.