Fotbal Județean

Lucian Briceag și colegii săi de la AJF Vâlcea vor să rezolve cea mai mare problemă din fotbal, a juniorilor peste 16 ani

1.16KVizualizari

Lucian Briceag a decis să rămână pentru încă 4 ani în Comitetul Executiv al AJF Vâlcea, adică, să continue procesul de dezvoltare a fotbalului, alături de președintele Adrian Comănescu și colegii săi. El a explicat că, din ceea ce a observat în ultimii ani, marea problemă rămâne cea a juniorilor din ani terminali.

La ora actuală, fotbalul din Liga a IV-a, de seniori, este destul de dezvoltat. Avem 4-5 echipe care se pot bate de la egal la egal cu adversare de Liga a III-a. Se vede că, în ultimii doi-trei ani, cluburile au investit mult în loturi, au atras sponsori importanți de partea lor. E foarte important că vom continua să avem un partener important, pe Consiliul Județean Vâlcea, care, în ultimii ani, a sprijinit fără precedent fotbalul vâlcean, la orice nivel. Problema mare rămâne cea a juniorilor. Pentru că nu mai au continuitate și competiții puternice, la 16 ani mulți dintre ei se lasă de fotbal și se apucă de alte chestii. Asta e o problemă mare și vrem să-i găsim o soluție în următorii ani. E păcat să nu ai continuitate! Mă gândeam să facem selecții pe zone (Drăgășani, Horezu, Rm. Vâlcea, Berbești etc), să facem selecționate, care să evolueze în competiții oficiale. Bineînțeles, e foarte important să avem sprijinul autorităților locale, care să ne pună la dispoziție terenuri de calitate… Dacă nu ducem juniorii spre echipele de seniori, atunci, vom pierde mult. Și, an de an, ne vom întreba de ce nu se găsesc juniori, mai ales pentru Liga a III-a. Avem mulți copii talentați în Vâlcea, dar ei trebuie sprijiniți și mai mult, indiferent că vorbim de orașe sau de cele mai îndepărtate comune. AJF trebuie să găsească o soluție viabilă în acest subiect sensibil”, a declarat Lucian Briceag, membru în Comitetul Executiv al AJF Vâlcea.