sâmbătă, februarie 27, 2021
Fotbal Național

Lucian Giurcă, primul eşec în Liga a III-a la timona echipei Viitorul Dăeşti! Măgura Cisnădie a plecat cu toate punctele de la Fedeleşoiu

488Vizualizari
Viitorul Dăeşti a fost înfrântă, pe teren propriu, de Măgura Cisnădie, într-un meci care a avut loc în această după amiază, la Fedeleşoiu. Oaspeţii s-au impus la limită, cu scorul de 1-0 (după 0-0, la pauză), şi au plecat cu toate cele trei puncte de la Vâlcea. Din păcate, săptămana aceasta a fost una nefastă pentru echipa din comuna administrată de primarul George Popolan! După înfrângerea nemeritată, cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu, în turul 4 al Cupei României (din cauza unui gol încasat în minutul 119), fotbaliştii de la Fedeleşoiu au pierdut cu Măgura Cisnădie, pe teren propriu. Efortul depus în confruntarea de 120 de minute cu gorjenii a cântărit greu pentru condiţia fizică a puţinilor jucători rămaşi în lotul echipei de la Fedeleşoiu. Altfel, de precizat mai este şi faptul că, pentru Viitorul Dăeşti, eşecul din etapa 7-a a fost primul din Liga a III-a cu Lucian Giurcă pe banca tehnică.

Sibienii au marcat în minutul 61, pe contraatac, golul fiind precedat de o mare ocazie a lui George Neacşu

În această după amiază, oaspeţii au avut prima mare ocazie de gol a meciului, în minutul 10, când, după o lovitură liberă de pe partea dreaptă, de la aproape 30 de metri, mingea a fost recentrată cu capul în centrul suprafeţei de pedeapsă, iar un jucător sibian a trimis-o în bara laterală. Pe final de repriză, în minutul 44, un fotbalist de la Viitorul Dăeşti a şutat periculos, de la 25 de metri, dar balonul a fost respins de goal-keeper-ul sibian de lângă stâlpul porţii.
În minutul 61, după un atac prelungit al vâlcenilor, George Neacşu a avut o mare ocazie de a egala, după ce a tras prin surprindere, din marginea careului de 16 metri, dar mingea a lovit rădăcina barei laterale şi a fost degajată apoi de fundaşii sibieni. Faza a continuat, iar oaspeţii i-au surprins pe contraatac pe jucătorii antrenaţi de Lucian Giurcă. Andrei Stoia a scăpat spre poarta dăeşteană, fiind talonat de doi apărători vâlceni, însă fotbalistul în vârstă de 21 de ani a găsit totuşi resurse pentru a ajunge în suprafaţa de pedeapsă şi a şutat cu sete, la colţul lung: 0-1.

Din minutul 64, echipa vâlceană a evoluat cu un jucător în minus pe teren, după eliminarea lui Samson Nwabueze

La puţin timp după primirea golului, mai precis în minutul 64, Viitorul Dăeşti a „încasat” a doua lovitură, deoarece a rămas în inferioritate numerică, după eliminarea lui Samson Nwabueze, pentru un fault dur la mijlocului terenului. Ulterior, în minutul 67, oaspeţii au avut o şansă imensă de a se desprinde la 2-0, când un jucător sibian a pătruns în careul vâlcenilor, pe partea stângă, de unde a centrat în faţa porţii, chiar de pe linia de fund, iar un coechipier a reluat cu capul, din 6 metri, dar mingea s-a dus, uluitor, pe lângă bară.
În minutul 81, echipa dăeşteană a avut o ocazie imensă de a egala: după un corner, mingea a fost respinsă de sibieni, dar a fost recentrată în suprafaţa de pedeapsă, iar un jucător vâlcean a reluat-o cu capul, din 8 metri, de puţin peste transversală. În minutul 87, arbitrul Claudiu Ştef, din Tg. Mureş, a restabilit egalitatea numerică pe teren, după ce a trimis mai devreme la vestiare şi un fotbalist de la Măgura Cisnădie, care a întârziat să execute un aut din dreptul băncii sale de rezerve.

În prelungiri, Viitorul Dăeşti a solicitat două lovituri de la 11 metri, dar arbitrul n-a fost de aceeaşi părere

Eliminarea din tabăra adversă parcă le-a dat aripi elevilor lui Lucian Giurcă! Vâlcenii au declanşat un forcing fantastic pe final şi doar din cauza ghinionului n-au obţinut măcar un punct din acest duel. În prelungirile meciului, oficialii de la Viitorul Dăeşti au solicitat şi două penaltiuri, dar arbitrul de centru n-a fost deloc de aceeaşi părere şi a lăsat jocul să continue. Prima oară – s-a întâmplat după un duel în care un fotbalist de la Fedeleşoiu a căzut la 14 metri, fiind jenat de un fundaş advers, care avea şi o mână pe vâlcean. Apoi, după o centrare de pe linia laterală a careului de 16 metri, când un jucător de la Măgura Cisnădie s-a aruncat să blocheze mingea, iar vâlcenii au susţinut că aceasta l-a lovit şi în mână. În loc de penalti, a fost doar corner, care s-a încheiat cu o ratare monumentală, şut în bara laterală, din colţul careului de 6 metri, al unui dăeştean.