sâmbătă, iunie 6, 2020
Fotbal Național

Lucian Giurcă (Viitorul Dăeşti): Un jucător trebuie să facă trei teste a 250 lei fiecare. O echipă are un staff de aproape 30 de persoane. Erau costuri insuportabile pentru Liga a III-a, dacă am fi jucat!

266Vizualizari
Lucian Giurcă este genul de antrenor care iubește să stea pe terenul de fotbal, chiar dacă – ne-a mărturisit acesta – de două luni a ieșit din casă doar la cumpărături. Și asta pentru a reduce la maxim riscurile privind contractarea noului Coronavirus. Antrenorul secund de la Viitorul Dăești a subliniat că, la ora actuală, echipele de Liga a III-a nu își permit financiar să reia nici jocurile, nici antrenamentele, din cauza unor reguli clare și corect privind împiedicarea răspândirii Covid-19.
„Ideea e următoarea: jucătorii și toți membrii din staff trebuie să facă trei teste, conform Ministerului Sănătății. Iar un test costă 250 de lei. Dacă ținem cont că o echipă are şi 30 de persoane (staff, antrenori, jucători) e clar că nu poți suporta aceste cheltuieli. Și trebuie să stai și cantonat, adică izolat! Deci, vă dați seama despre ce costuri uriașe vorbim… În plus, ca să fim sinceri, e mai bine să așteptăm ca situația să revină la normal. Chiar dacă tuturor ne e foarte dor de fotbal! Putem reveni mai repede pe teren doar dacă noi vom fi cât mai responsabili. De exemplu, după ridicarea stării de urgență, am observat că s-au umplut străzile, iar magazinele sunt pline de persoane. Asta deja nu prea e deloc normal! Deja uităm un aspect important: starea de alertă implică responsabilitate. Adică, ni se dă dreptul să ieșim mai ușor din case, dar tot să fim la fel de atenți. Deocamdată, chiar dacă mulți nu vor fi de acord cu ceea ce spun, trebuie să mai așteptăm încă un timp în ceea ce privește reluarea antrenamentelor. Chiar dacă vorbim de copii sau seniori. Dacă vom fi responsabili – și prima mea impresie a fost că nu se prea întâmplă deloc asta – pe 15 iunie putem reveni la normal. Dar deja se vorbește că numărul de cazuri noi pe zi s-ar putea dubla. Totul e în mâinile noastre!”, a declarat Lucian Giurcă, antrenor secund la Viitorul Dăești.