miercuri, decembrie 6, 2023
Administrație

Lucrările de consolidare a terenului de la sursa de alimentare cu apă a comunei Stoeneşti, întârziate din cauza unor contestaţii

1.17KVizualizari
Anul trecut, primarul din Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă, a obţinut o finanţare de 2,8 milioane de lei, pe situaţii de urgenţă, pentru un proiect foarte important pentru localitate.
Este vorba de o investiţie ce se referă la consolidarea terenului din zona Jgheaburi, unde sunt amplasate bazinul şi gospodărirea de apă ale comunei. Iar asta deoarece acolo s-a produs o gravă alunecare de teren, care pune în pericol funcţionarea sistemului de apă din Stoeneşti. Alesul PNL ne-a dezvăluit, cu părere de rău, că lucrările de consolidare a zonei nu vor demara însă în această primăvară, din cauză că licitaţia de proiectare şi execuţie a fost contestată.

„Pe 18 martie, trebuia să semnăm contractul cu firma care a câştigat licitaţia şi să dăm ordinul de începere a lucrărilor, dar am fost anunţaţi de reprezentanţii CNSC că s-au depus două contestaţii. În aceste condiţii, până la soluţionarea litigiului, investiţiile vor întârzia cu vreo două luni. Având în vedere că proiectarea şi execuţia lucrărilor au fost scoase la licitaţie la pachet, situaţia e şi mai complicată. Proiectul de la sursa de apă a comunei, unde s-a produs o gravă alunecare de teren, e foarte important pentru comuna Stoeneşti, iar orice zi de întârziere creşte riscul de a se produce ceva mult mai rău. Aveam nevoie să dăm drumul cât mai repede la lucrări şi să intervenim urgent pentru ca situaţia să nu se agraveze. De aceea, în adresa pe care am făcut-o către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, i-am rugat pe cei de acolo să judece cazul cât mai rapid, să nu pierdem mult timp, având în vedere că investiţia nu trebuie să mai fie amânată nici măcar o zi. În plus, şi drumul către sursa de alimentare cu apă e impracticabil şi trebuie să fie modernizat în regim de urgenţă. E o performanţă să ajungi acolo când plouă mult şi abundent”, ne-a declarat primarul PNL din Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă.