La mijlocul acestei luni, mai precis pe 13 februarie, în comuna Muereasca s-au serbat 450 de ani de la prima atestare documentară a localităţii. Primarul Ion Ungureanu a organizat un frumos eveniment festiv, la care au participat zeci de locuitori şi invitaţi speciali, toţi având ocazia de a fi martori şi la vernisajul unei noi expoziţii de fotografie, „Muereasca – 450 de ani. O istorie vie”, cu alte imagini ce pun în valoare elementele de atractivitate ale comunei: Mânăstirea Frăsinei şi frumuseţea deosebită a locurilor, aşa cum s-a precizat de altfel şi în afişul de prezentare a manifestării. Instantaneele au fost surprinse tot de artistul Ovidiu Cristian Dinică, el fiind cel care a semnat şi precedenta expoziţie de fotografie din luna decembrie 2023, „Muereasca – Trepte spre cer”.
În deschiderea evenimentului special dedicat împlinirii a 450 de ani de la prima atestare documentară a localităţii, care s-a desfăşurat în sala de festivităţi din incinta Primăriei Muereasca, a avut loc şi o slujbă religioasă. Aceasta a fost susţinută de părintele stareţ al Mânăstirii Frăsinei, Octavian Narcis Petrescu, şi de doi preoţi parohi de la bisericile din comună.
„Pe 13 februarie, s-au împlinit 450 de ani de la prima atestare documentară a comunei Muereasca. Cele opt sate care alcătuiesc această frumoasă localitate sunt aşezate de o parte şi de alta a DJ 658, drum modernizat în totalitate de Consiliul Judeţean Vâlcea, în colaborare cu administraţia publică locală, cu fonduri de la Guvernul României. Unul dintre cele mai cunoscute şi vizitate obiective turistice din Vâlcea este Mânăstirea Frăsinei, aşezată la capătul drumului judeţean, în satul Andreieşti. Lacăşul de cult este singurul din România unde femeile nu au acces şi unde viaţa monahală se ghidează după rânduielile de la Muntele Athos. La ceas aniversar, le-am transmis locuitorilor un sincer şi călduros La Mulţi Ani, cu multă sănătate, linişte şi pace! Dumnezeu să ne ajute!”, a subliniat primarul Ion Ungureanu, pe Facebook.
Alesul PNL a profitat de prilej pentru a decerna titlul de Cetăţean de Onoare al comunei Muereasca unor personalităţi care, prin activitatea lor, au promovat valorile cultural-morale ale localităţii la nivel naţional. De asemenea, Ion Ungureanu a oferit şi Diplome de Onoare pentru realizări deosebite în domeniul religios, educaţional, cultural şi civic, precum şi pentru dezvoltarea comunei”, la care s-au adăugat şi şase Diplome de Fidelitate pentru cuplurile din localitate care au serbat 50 de ani de căsnicie.
Printre cei recompensaţi de administraţia locală cu ocazia celebrării a 450 de ani de la prima atestare documentară a comunei Muereasca s-a aflat şi Emilian Frâncu. Acesta a primit titlul de Cetăţean de Onoare al localităţii Muereasca, în semn de apreciere pentru modul deosebit cum a prezentat imaginea comunei în proiectul „Muereasca – Trepte spre cer”, care a cuprins editarea unei cărţi şi realizarea a două expoziţii de fotografie. De asemenea, primarul Ion Ungureanu nu a uitat faptul că, în perioada când acesta a activat în Parlamentul României, Emilian Frâncu a sprijinit dezvoltarea infrastructurii locale din Muereasca.
ACS Olanu s-a impus la scor de neprezentare cu CS Bărbătești, în partida disputată pe teren propriu. “Am câștigat cu...
Pentru îmbunătăţirea experienţei dvs. web, acest site foloseşte Cookies. Continuând să navigaţi pe acest site vă exprimaţi acordul asupra utilizării cookie-urilor.
Aflaţi mai multe