duminică, aprilie 14, 2024
Handbal

Lunile ianuarie şi februarie vor fi infernale pentru SCM Rm. Vâlcea, cu 12 meciuri în total, câte şase în Liga Florilor şi în Liga Europeană

316Vizualizari
În această săptămână, mai precis joi, 15 decembrie, EHF va stabili componenţa grupelor Ligii Europene la handbal feminin, competiţie în care e angrenată, în continuare, şi SCM Rm. Vâlcea. La tragerea la sorţi, vor fi alcătuite patru grupe de câte patru echipe, în care participantele se vor înfrunta după sistemul fiecare cu fiecare. Cele şase etape vor avea loc în primele două luni ale anului viitor, pe 7-8 ianuarie, 14-15 ianuarie, 21-22 ianuarie, 4-5 februarie, 11-12 februarie şi 18-19 februarie. Apoi, primele două clasate din fiecare grupă vor accede în sferturi, fază în urma căreia se vor stabili echipele care vor evolua în Final Four-ul competiţiei.
Partidele din sferturi se vor desfăşura în dublă manşă, pe 18-19 martie (turul) şi respectiv pe 25-26 martie (returul). Final Four-ul este programat pe 13-14 mai, într-o locaţie care va fi stablită ulterior, în funcţie de ofertele pe care EHF le va primi din partea echipelor calificate în acea ultimă fază a competiţiei.
Practic, ţinând cont de programul meciurilor din grupele Ligii Europene, lunile ianuarie şi februarie vor fi infernale pentru SCM Rm. Vâlcea, care va disputa 12 partide în total. Pe lângă cele şase dueluri din Liga Europeană, gruparea din Sala Traian va evolua în paralel şi în Liga Florilor, iar potrivit calendarului stabilit de FRH ar fi vorba de şase partide pe plan intern.
Aşa cum se cunoaşte, în sezonul trecut al Ligii Europene, când a evoluat în acelaşi ritm, SCM Rm. Vâlcea a terminat pe locul 2 în grupă, după Viborg HK (Danemarca). Elevele lui Bent Dahl au pierdut însă apoi în sferturi, în faţa unei alte reprezentante a acestei ţări, Herning-Ikast Handbold, după două înfrângeri: 33-39 în Sala Traian şi 28-33 în returul din deplasare.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea