luni, iunie 24, 2024
Diverse

„Lupii” lui Hristu Şapera au avut noroc la tragerea la sorţi a Cupei României şi au evitat adversarele „strong”. Vezi programul grupelor!

443Vizualizari
În acest week-end, CS Vâlcea 1924 va disputa la Constanţa cele două meciuri din Grupa F a Cupei României. La competiţia de la malul Mării Negre, „lupii” lui Hristu Şapera o vor înfrunta mai întâi pe CSU Sibiu (sâmbătă, 16 septembrie), iar apoi se vor duela cu CSM CSU Constanţa (duminică, 17 septembrie).
Aşa cum se observă din componenţa celor şase grupe din această fază a Cupei României la baschet masculin, CS Vâlcea 1924 a avut noroc la tragerea la sorţi şi a fost repartizată într-o companie mai uşoară. Spre exemplu, „lupii” lui Hristu Şapera au evitat confruntări infernale, cum ar fi fost cele cu „U” BT Cluj-Napoca şi CSM CSU Oradea (campioana şi vicecampioana din sezonul trecut, care au disputat şi finala competiţiei KO), ambele făcând parte acum din aceeaşi grupă preliminară.

Constanţa, gazdă controversată a turneului Final 8 din sezonul trecut

În luna februarie a acestui an, Constanţa a fost o gazdă controversată a turneului final al Cupei României. Organizatorii competiţiei nu au putut asigura încălzirea în sală, iar antrenorii echipelor participante şi-au exprimat nemulţumirea. Cea mai tare declaraţie i-a aparţinut chiar vâlceanului Cristian Achim, care o conduce pe CSM CSU Oradea din noiembrie 2009. „În primul rând, trebuie să spun că îmi pare rău că o astfel de competiție se desfășoară într-un astfel de frig. Este inacceptabil! Îmi pare rău. Știu că au spus-o și alți colegi, dar acesta este un adevăr care nu poate fi contestat. Cum pot să joace jucătorii când trebuie să stea cu geci pe ei?! Nu este corect! Nu înțeleg de ce se întâmplă acest lucru! Ai primit organizarea, adu aeroterme, rezolvă cumva! Adu soarele în sală! Ești gazdă și trebuie să respecți un turneu final”, a răbufnit Cristian Achim.
Cu siguranţă, de această dată nu va mai fi vorba de încălzire centrală, ci mai degrabă de aer condiţionat, având în vedere vremea foarte caldă. Oare vor fi pregătiţi constănţenii să le ofere confortul necesar echipelor care vor participa în week-end la turneul Cupei României.

BASCHET MASCULIN • CUPA ROMÂNIEI

Programul meciurilor din prima fază

Grupa A (la Piteşti):
FC Argeş Piteşti – Rapid Bucureşti (15 septembrie)
Rapid Bucureşti – CSM Tg. Jiu (16 septembrie)
FC Argeş Piteşti – CSM Tg. Jiu (17 septembrie)
Grupa B (la Oradea):
CSM CSU Oradea – „U” BT Cluj-Napoca (15 septembrie)
„U” BT Cluj-Napoca – Dinamo Bucureşti (16 septembrie)
Dinamo Bucureşti – CSM CSU Oradea (17 septembrie)
Grupa C (la Tg. Mureş):
CSM Tg. Mureş – CSM Focşani (15 septembrie)
CSM Focşani – CSM Galaţi (16 septembrie)
CSM Galaţi – CSM Tg. Mureş (17 septembrie)
Grupa D (la Craiova):
SCM „U” Craiova – SCM Timişoara (15 septembrie)
SCM Timişoara – CSM Petrolul Ploieşti (16 septembrie)
CSM Petrolul Ploieşti – SCM „U” Craiova (17 septembrie)
Grupa E (la Braşov):
CSM Corona Braşov – CSO Voluntari (15 septembrie)
CSO Voluntari – Laguna Bucureşti (16 septembrie)
Laguna Bucureşti – CSM Corona Braşov (17 septembrie)
Grupa F (la Constanţa):
CSM CSU Constanţa – CSU Sibiu (15 septembrie)
CS Vâlcea 1924 – CSU Sibiu (16 septembrie)
CSU Vâlcea 1924 – CSM CSU Constanţa (17 septembrie)