marți, mai 17, 2022
Fotbal Național

Mădălin Ruican (Flacăra Horezu): „Sunt fericit că am venit în Treapt! E o atmosferă extraordinară la echipă, mai ales că am colegi tineri, cu care mă înţeleg foarte bine”

1.47KVizualizari
Din această iarnă, Flacăra Horezu are o nouă structură a lotului, cu mulţi jucători tineri, de perspectivă. Printre cei care au ajuns în Treapt se numără şi Mădălin Gabriel Ruican (născut pe 19 ianuarie 2003), un fotbalist crescut în Bănie, care joacă de regulă pe postul de fundaş stânga. Acesta poate acoperi toată banda respectivă a terenului, până în atac, iar polivalenţa lui a fost un lucru foarte apreciat de toţi antrenorii pe care i-a avut.

„Îi mulţumesc foarte-foarte mult lui Alin Trică, pentru tot ceea ce a făcut pentru mine”

Acesta a început să practice sportul-rege la Segarcea, cu antrenorul Florin Ispas, după care a fost cooptat la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu” Craiova, unde l-a avut ca dascăl pe Ionuţ Cimpoeru. Graţie talentului său, el a fost „ochit” ulterior de CS „U” Craiova, unde a fost pregătit de Alex Stoica (la Under 15) şi Dragoş Bon (la Under 17), iar mai departe de Nelu Petrişor (la Under 19), în echipa căruia a jucat deşi avea doar 17 ani. Mai mult decât atât, deşi era cu doi ani mai mic decât restul coechipierilor, Mădălin Ruican a primit şi banderola de căpitan din partea antrenorului. Pe vremea când se afla în Bănie, la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu” şi la CS „U” Craiova, noul jucător de la Flacăra Horezu a fost convocat de câteva ori şi la lotul naţional Under 16 al României.
În perioada junioratului, deşi era fundaş de bandă, fotbalistul din Bănie a apărut adesea la finalizare şi a dat goluri pe bandă rulantă, în special la „Gică Popescu”, unde devenise şi specialist la executarea loviturilor libere, din care a marcat de nenumărate ori. Ulterior, Mădălin Ruican a marcat de peste zece ori şi la grupele de juniori de la CS „U” Craiova. Din păcate, când a ajuns la echipa secundă din Bănie, nu i s-a mai oferit şansa să joace la fel de mult în Liga a III-a şi de a-şi dovedi calităţile, aşa că a ales să se transfere în altă parte. Iar destinaţia aleasă a fost Flacăra Horezu, unde vrea să convingă că e un fotbalist cu viitor în fotbalul românesc.
„Le mulţumesc antrenorilor Alex Stoica, Dragoş Bon şi Nelu Petrişor, pentru că m-au încurajat tot timpul să progresez. De asemenea, îi mulţumesc foarte-foarte mult şi lui Alin Trică (n.r.: fratele lui Eugen Trică, în prezent, antrenorul echipei FC „U” Craiova). El a fost şi cel ce m-a convins să vin la Flacăra Horezu, pentru a face un pas înainte în carieră. Am mare încredere în opţiunea lui şi îi mulţumesc pentru tot ce a făcut pentru mine şi pentru că a intermediat acest transfer”, ne-a declarat Mădălin Ruican.

„În Treapt, sunt oameni cu o personalitate deosebită, care se implică foarte mult pentru fotbal”

Deocamdată, Mădălin Ruican a venit sub formă de împrumut la Flacăra Horezu, pentru 6 luni, dar îşi doreşte să rămână în Treapt şi în sezonul viitor, lucru confirmat şi de primarul Nicolae Sărdărescu. Tânărul fotbalist în vârstă de 18 ani a fost trimis pe teren în ambele meciuri jucate de echipa vâlceană în acest an, cu Viitorul Dăeşti şi cu Măgura Cisnădie.
„Obiectivul meu e să ajung cât mai sus, iar Flacăra Horezu e o echipă care, din câte am observat, chiar vrea să mă ajute să facă saltul în fotbalul mare. Am dat şi de un antrenor foarte bun, Gabriel Mangalagiu, şi de o conducere extraordinară. În Treapt, sunt oameni cu o personalitate deosebită, care se implică foarte mult pentru fotbal. Mă bucură faptul că vor să mă încurajeze pentru a urca trepte importante în carieră. Sunt fericit că am venit la Flacăra Horezu, îmi place enorm echipa, e o atmosferă extraordinară, mai ales că am coechiperi tineri cu care mă înţeleg foarte bine”, a adăugat Mădălin Ruican.
Deşi îi place enorm de Cristiano Ronaldo, Mădălin Ruican îl are ca model, pe postul lui, pe Nicuşor Bancu, de la CS „U” Craiova. „Sunt prieten foarte bun cu mulţi dintre fotbaliştii din Bănie şi le urez succes în actualul sezon al Ligii I, pentru a readuce titlul naţional la Craiova, să mă bucur alături de ei”, a încheiat tânărul fotbalist de la Flacăra Horezu.