Sporturi

Maestrul Augustin Dumitrescu i-a uimit şi pe medici: l-a salvat de la operaţie pe fotbalistul Daniel Andrei, de la SCM!

1.91KVizualizari

În urmă cu aproximativ o jumătate de an, Daniel Andrei, fotbalist legitimat la echipa de juniori-republicani A, de la SCM Rm. Vâlcea, a suferit o accidentare gravă. Verdictul medicului de specialitate a fost dur: ruptură de ligament încrucişat anterior şi leziune de gradul III la menisc extern. Pe scurt, trebuia să se pregătească de operaţie. Asta ar fi putut însemna chiar retragerea din activitate.
Daniel Andrei a apelat însă la Augustin Dumitrescu, antrenor cu o bogată experienţă în recuperarea de pe urma accidentărilor grave, iar rezultatul a fost uimitor: de câteva zile, el a început antrenamentele propriu-zise. „După accidentare, nici nu puteam îndoi prea mult genunchiul. A fost foarte dureros. Am apelat la domnul profesor Augustin Dumitrescu şi, sincer, am luat cea mai bună decizie. Dânsul m-a salvat de la cuţit. M-a pus pe picioare, mi-a întărit musculatura şi acum sunt mai puternic decât înainte. Îi mulţumesc din suflet pentru ceea ce a făcut. Sincer, îl recomand tuturor, este un profesionist desăvârşit”, a explicat Daniel Andrei.

Augustin Dumitrescu: „Toţi cei care au apelat la mine s-au convins că există şi cale de recuperare fără cuţit!”

„Acum, elevul meu, Andrei, face genuflexiuni cu haltera de 80 de kilograme. Chiar şi medicii au fost absolut impresionaţi la recontrol. I-au spus că se poate apuca, din nou, de antrenamente, pentru că şi-a revenit complet. Ştiţi care e problema? Mulţi sportivi, când aud de mine, au o concepţie greşită, că îi pun să tragă de fiare. Spun: «Te duci la ăla şi te nenoroceşte!». Ideea e următoarea: toţi cei care au apelat la mine s-au convins că există şi cale de recuperare fără cuţit. Am văzut şi la handbal, fotbal, la nivel profesionist, aceeaşi concepţie, din păcate. Am zeci de ani experienţă în domeniul de recuperare. Nu am dat niciodată greş!”, a povestit Augustin Dumitrescu.