Sporturi

Maria-Ilona Șocu, din Vâlcea, a cucerit 3 medalii de aur și una de argint, la Jocurile Mondiale ale polițiștilor și pompierilor

2.15KVizualizari
Maria-Ilona Șocu (26 de ani), originară din localitatea Copăceni, fostă elevă a Liceului „Constantin Brâncoveanu”, din Horezu, a participat, zilele trecute, la Jocurile Mondiale rezervate polițiștilor și pompierilor. Competiția s-a desfășurat la Rotterdam (Olanda) și a reunit la start peste 10 mii de concurenți, din 70 de țări. Vâlceanca a reușit să câștige trei medalii de aur (la probele 100 de metri, ștafetă 4×100 de metri și 4×400 de metri), dar și un argint la proba de 200 de metri, reușind, astfel, să devină unul dintre cei mai titrați sportivi din delegația României la cea mai tare competiție mondială rezervată polițiștilor și pompierilor. Maria-Ilona Șocu a absolvit Academia Forțelor Terestre, din Sibiu, și-a desfășurat o perioadă activitatea în București, iar, de curând, s-a mutat la Brașov, având gradul profesional de inspector de poliție.
„A fost o competiție strânsă, cu foarte multe emoții, având în vedere că este prima mea experiență la un campionat mondial. Este o onoare si o bucurie enormă că am reușit să obțin patru medalii pentru România! Pentru viitor, mi-am propus să mă pregătesc cât mai bine, astfel încât să obțin cel puțin aceleași rezultate în întrecerile următoare. Experiența căpătată în urma fiecărei competiții e benefică, te motivează și îți dezvoltă atât calitățile fizice, cât și pe cele psihice, îți oferă oportunitatea de a te evalua și de a face o analiză asupra aspectelor care pot fi îmbunătățite în viitor. În final, clasarea pe prima poziție este răspunsul și răsplata efortului depus. Aș dori să mulțumesc, cu acest prilej, tuturor celor care m-au susținut în toată această perioadă. Mulțumesc domnului antrenor Mihai Băloi, de la CS Olimpia, dar și domnului profesor Doru Hoanță – antrenorul meu din perioada cât am fost elevă la Horezu. Sportul este cel care dă vieții un sens aparte și încurajez pe oricine să îl introducă in rutina zilnică, în felul acesta vom avea cu siguranță sportivi mai mulți și automat mai pregătiți pentru competițiile internaționale”, a mărturisit multipla campioană mondială Maria-Ilona Șocu.