marți, aprilie 13, 2021
Sporturi

Marius Băluţă, antrenor de box: „Am obosit să mă milogesc de bani pentru campionii Vâlcii şi ai României. Suntem buni, dar nu ne vede nimeni!”

3.43KVizualizari

Mihai Văduva (dublu campion naţional) se numără printre pugiliştii vâlceni de top care au ales să semneze cu alte cluburi din România, pentru un trai mai bun. De anul viitor, el va boxa pentru CSŞ Rm. Vâlcea, dar şi pentru SCM Bacău. Antrenorul său, Marius Băluţă, unul dintre cei mai titraţi din ţară, cu peste 10 medalii obţinute în 2019, şi-a exprimat regretul că, în Râmnic, sportul se face în continuare pe burta goală.
„Am trimis adrese la Consiliul Judeţean şi Primăria Râmnicului, pentru premierea boxerilor, mai ales că avem trei medalii internaţionale anul acesta, un lucru fantastic, pentru un oraş atât de mic. Din păcate, nu am primit niciun răspuns! Sincer, am obosit să mă milogesc mereu de bani, pe la prieteni, oameni de afaceri, pentru campionii noştri. Suntem buni, dar nu ne vede nimeni – cum spunea cândva un fost jucător de fotbal… Au plecat deja, de la Vâlcea, Denisa Petre şi Andrei Udubaşa, la Dinamo Bucureşti, iar mulţi-mulţi alţii s-au lăsat de box, pentru că nu au fost ajutaţi financiar. Nu iei pumni în cap doar pentru glorie. Este o situaţie extrem de grea. Câteodată, îmi vin să renunţ. Doar că nu mă lasă aceşti copii minunaţi, care mă mai motivează să continui…”, a mărturisit Marius Băluţă.