vineri, aprilie 16, 2021
Sporturi

Marius Mărgărit (CNMB): „Sper ca, din această toamnă, să se reia campionatele de volei, pentru că, altfel, sportul va avea cel mai mult de pierdut!”

228Vizualizari
În opinia antrenorului Marius Mărgărit, coordonatorul catedrei de volei de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, criza declanşată de coronavirus ar putea să pună pe butuci tot sportul, dacă nu va fi posibilă începerea competiţiilor de sală în această toamnă. Asta după ce specialiştii au apreciat că vor urma noi valuri ale pandemiei de Covid-19.
„În prezent, nimeni nu poate şti exact ce se va întâmpla în ţară din cauza nenorocitului de coronavirus. Unii zic că va dura 2-3 ani, ceea ce ar fi cu adevărat dramatic nu doar pentru România, ci şi pentru întreaga lume. Iar asta deoarece sportul juvenil ar avea cel mai mult de suferit. La volei, ultimul sezon competiţional a fost «îngheţat» la toate nivelurile şi nici nu se cunoaşte încă precis când va reîncepe următorul campionat. Sper ca în curând să primim o veste bună în acest sens, pentru că, altfel, copiii vor avea mult de pierdut”, a subliniat Marius Mărgărit.
„Statul obligatoriu în case, pentru o perioadă de două luni, nu a fost deloc o decizie inspirată a autorităților în ceea ce privește sportul. Copiilor li s-a cam stricat tot sensul vieţii, practic n-au mai ştiut ce e cu ei! E absolut obligatoriu ca elevii să aibă parte de o pregătire sportivă adecvată mai departe, având în vedere cât de importantă e mișcarea pentru sănătate”, a adăugat Marius Mărgărit, antrenorul echipelor de volei (juniori şi cadeţi) de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”.