Sporturi

Marius Mărgărit, despre reabilitarea sălii de sport Capela, de la CNMB: „Clădirea nu a fost modernizată niciodată de când a fost construită!”

305Vizualizari

• valoarea totală a investiţiilor se va ridica la 3,6 milioane de lei cu TVA

Sala de sport Capela, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” va intra într-un amplu proces de modernizare în perioada următoare, valoarea totală a lucrărilor, potrivit anunţului Primăriei Râmnicului fiind de 3,6 milioane de lei cu TVA. Antrenorul echipelor de volei de la prestigiosul liceu vâlcean, Marius Mărgărit, spune că investiţia este de bun augur, deoarece sala nu a fost modernizată niciodată, iar stadiul de degradare era din ce în ce mai accentuat.
„De ceva timp, erau promisiuni din partea autorităţilor locale că Sala Capela va intra în reabilitare capitală. Din ce ştiu, proiectul de modernizare a fost realizat în urmă cu patru ani, dar, până acum, nu s-a făcut nimic din pricina lipsei fondurilor. Activitatea trebuia să înceapă din martie, dar lucrările vor demara abia acum, în condiţiile în care s-a aprobat, în sfârşit, şi finanţarea. Clădirea nu a fost modernizată niciodată de când s-a construit”, a declarat Marius Mărgărit.

„Doar zidurile vor mai rămâne în picioare, în rest va fi cu totul altceva, o clădire nouă şi cochetă”

„Am văzut proiectul de modernizare, e unul foarte-foarte frumos. Practic, se va schimba absolut totul, iar înfăţişarea sălii va fi alta la final! Doar zidurile vor mai rămâne în picioare, în rest va fi chiar altceva, o clădire nouă şi cochetă. Lucrările propriu-zise vor cuprinde înlocuirea suprafeţei de joc, montarea unui nou acoperiş, zugrăvirea interioarelor şi a zidurilor exterioare, construirea unor noi scări de acces în incinta acesteia, reabilitarea sistemului de iluminat, realizarea unei instalaţii moderne de încălzire centrală etc. Nu va fi vorba însă şi de construirea unei tribune”, a mai adăugat Marius Mărgărit.

Pe lângă modernizarea Sălii Capela, la CNMB se mai realizează şi alte investiţii importante

În altă ordine de idei, coordonatorul catedrei de volei de la CNMB a reamintit şi că alte clădiri care aparţin de prestigioasa unitate de învăţământ din Râmnic vor fi modernizate începând din acest an. „De ceva timp, au început lucrările la sala de festivităţi a liceului, care va fi una foarte frumoasă. Şi la clădirea unde a funcţionat în trecut fosta şcoală de muzică, pe care CNMB a primit-o în administrare, investiţiile se află într-un stadiu avansat. Aceasta e situată pe strada Popa Şapcă, de lângă liceu. După ce clădirea va fi modernizată, acolo vor funcţiona clasele 1-4 ale Colegiului. În plus, în aprilie, au demarat şi lucrările de reabilitare a internatului şi cantinei ce aparţin liceului, care sunt situate în zona Pieţei Agroalimentare din Nord”, a concluzionat Marius Mărgărit.