vineri, februarie 26, 2021
Fotbal Județean

Marius Vlădoi (Minerul Costeşti), despre nivelul Superligii: „Vom şti dacă are valoare abia după barajul pentru Liga a III-a”

343Vizualizari

Marius Vlădoi, antrenorul-portar al liderei Minerul Costeşti, nu este total de acord cu opiniile tot mai dese că actuala ediţie de Superligă ar fi, de departe, cea mai slabă ca valoare din ultimii ani. Din punctul său de vedere, calitatea fotbalului judeţean se va observa cel mai bine în vara anului viitor, când campioana va disputa barajul pentru promovare în Liga a III-a.
„Trebuie să ţinem cont de un aspect foarte important, pe care multă lume îl trece cu vederea. În urmă cu 3-4 ani, nu aveam nicio echipă în Liga a III-a. Acum, avem două, pe Flacăra Horezu şi Viitorul Dăeşti. Prin urmare, este clar că o bună parte dintre jucătorii de valoare ai Vâlcii au ales să joace la acestea. În plus, nu putem şti dacă nivelul este mai slab sau dacă am bătut pasul pe loc, decât la barajul pentru Liga a III-a. Dacă echipa campioană va promova, înseamnă că nivelul este bun, dacă nu, atunci, e slab! Cea mai mare problemă pe care am observat-o în campionatul judeţean este că echipele, în special, finanţatorii lor, nu au răbdare. Îşi fac trupă tare şi, dacă nu promovează încă din primul an, se retrag. Nu aşa se procedează! De exemplu, noi, la Costeşti, ne-am făcut echipă bunp încă din sezonul trecut, când am luat Cupa României, iar, anul acesta, tragem la promovare. Lucrurile se construiesc în timp, nu peste noapte, dacă vrem să fie ceva durabil…”, a mărturisit Marius „Ţeţe” Vlădoi.