miercuri, februarie 24, 2021
Fotbal Județean

Marius Voican (Brothers’ Pub), despre adversara echipei Minerul Costeşti în barajul pentru promovare în Liga a III-a: „Dâmboviţa e un judeţ accesibil”

384Vizualizari
În vară, în bătălia pentru promovare în Liga a III-a, campioana judeţului Vâlcea se va duela cu reprezentanta Dâmboviţei. Potrivit afirmaţiilor lui Marius Voican, sponsorul echipei Minerul Costeşti, lidera incontestabilă a Superligii, tragerea la sorţi a fost una norocoasă pentru „ortaci”. „Am picat bine, deşi mi-aş fi dorit mai degrabă să jucăm cu echipa din Teleorman. Şi Dâmboviţa e însă un judeţ accesibil. Totul depinde de cum vor fi abordate meciurile. Dacă vor fi tratate serios, nu vom avea probleme. Dacă nu, riscăm să pierdem cu orice echipă. În orice caz, la Minerul Costeşti există interesul de a face saltul în Liga a III-a. Ulterior, după promovare, pe lângă atragerea altor sponsori, va trebui însă să beneficiem şi noi de ajutorul Consiliului Judeţean, deoarece nu vom avea de unde să adunăm pe cont propriu un buget atât de mare pentru a rezista tot sezonul. E nevoie de cel puţin 600 de mii de lei pe an. Probabil că va mai trebui să transferăm alţi câţiva jucători valoroşi, ca să facem faţă cu brio în Liga a III-a. În plus, e esenţial ca după promovare să mergem la Bucureşti şi să discutăm cu reprezentanţii FRF, astfel încât să nu fim repartizaţi într-o serie cu deplasări foarte lungi. Până la urmă, având în vedere situaţia actuală, cred că va fi în interesul Federaţiei să aibă cât mai multe echipe înscrise în Liga a III-a”, a spus Voican.

Roberto Ziduri ar putea fi rivala „ortacilor” de la Minerul Costeşti

În prezent, în judeţul Dâmboviţa, locul 1 în clasament e ocupat de AS Roberto Ziduri (51 de puncte), învingătoare cu 4-0 în deplasare, la Progresul Mătăsaru, în runda inaugurală a returului,. Lidera din pauza de iarnă, Gloria 2015 Corneşti (50 de puncte), a pierdut şefia Ligii a IV-a după ce a remizat (1-1), pe teren propriu, cu cea de-a treia clasată, Recolta Gura Şuţii (47 de puncte). Ulterior, campionatul s-a întrerupt şi în Dâmboviţa, din cauza pandemiei de coronavirus.