vineri, februarie 26, 2021
Handbal

Marţea aceasta, SCM are meci lejer cu „U” Cluj, în Sala Traian. „Unele jucătoare sunt mai mult cu gândul la plecarea de la Vâlcea, decât la echipă!”

243Vizualizari

• partida cu formaţia ardeleană va începe la ora 18.00

SCM Rm. Vâlcea va începe această săptămână extrem de importantă pentru istoria sa (aluzie la faptul că, în week-end, e programat meciul cu IK Savehof, care va consfinţi calificarea în sferturile Ligii Campionilor) cu un duel lejer în Liga Florilor. Este vorba de partida cu CS „U” Cluj-Napoca, formaţie clasată pe penultimul loc în întrecerea internă, cu doar 6 puncte în cont. Prin prisma poziţiei inferioare pe care ardelencele o ocupă în ierarhie, meciul nu va fi decât unul de „încălzire” pentru campioana en-titre a României, un fel de antrenament cu public. Iar asta în ciuda eşecului nescontat din confruntarea de la Cisnădie, din precedenta etapă a Ligii Florilor, pe care SCM a abordat-o, de asemenea, cu prima şansă, dar a pierdut-o ruşinos!

Florentin Pera: „Ne putem realiza toate obiectivele pe care ni le-am propus!”

Săptămâna trecută, antrenorul Florentin Pera a acuzat atitudinea nepotrivită a anumitor jucătoare, care sunt cu gândul mai mult la plecarea de la Vâlcea, decât la soarta echipei. „Suntem în grafic din toate punctele de vedere, chiar dacă am pierdut la Cisnădie, pe un fond de relaxare şi din cauza atitudinii unor jucătoare care, probabil, sunt mai mult cu gândul la plecarea de la Vâlcea, decât la echipă. Cum s-a observat şi în partida din Cupa României, de marţea trecută, am remediat repede lucrurile, iar după doar două zile ne-am prezentat la Bistriţa la cel mai bun nivel. Iar asta deşi ne-am confruntat şi cu numeroase probleme de sănătate, Iryna Glibko şi Cristina Florica acuzând o stare de răceală, în timp ce Alicia Fernandez Fraga, cea mai bună jucătoare din 2019 din Liga Florilor, aşa cum a fost declarată de specialişti, a devenit indisponibilă după meciul de la Cisnădie”, a spus Pera.
Tehnicianul principal de la SCM a ţinut să mai evidenţieze că toate obiectivele stabilite la începutul sezonului pot fi îndeplinite. „Sunt mulţumit că ne aflăm pe locul 1 în România şi că ne putem realiza toate obiectivele pe care ni le-am propus. Obiectivul nostru este o clasare pe locurile 1-3 în Liga Florilor şi ne aflăm în continuare pe prima poziţie. Apoi, avem şanse foarte mari de calificare în sferturile Ligii Campionilor, iar în plus am acces şi în sferturile Cupei României. Şi nu ne vom opri aici! Până la meciul cu Gyor, am fost echipa cu cea mai bună apărare din Liga Campionilor şi, de asemenea, în România, avem cea mai bună defensivă. În sezonul precedent, am câştigat campionatul cu cea mai bună apărare din România, iar dacă jucăm mai departe în acest fel sunt convins că, aşa cum am mai spus, avem şanse să ne îndeplinim toate obiectivele pe care ni le-am propus”, a mai adăugat Florentin Pera.
Meciul SCM Rm. Vâlcea – „U” Cluj-Napoca e programat marţi, 25 februarie, de la ora 18.00. În condiţiile în care partida nu va fi televizată, iubitorii handbalului din Vâlcea le vor putea urmări pe favorite doar dacă vor veni în Sala Traian.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea – Handbal Feminin