sâmbătă, aprilie 13, 2024
Handbal

Marţea aceasta, SCM Rm. Vâlcea îşi va afla adversara din turul 3 al Ligii Europene. Meciurile vor avea loc în dublă manşă, pe 13-14 şi 20-21 noiembrie

462Vizualizari
La începutul săptămânii trecute, EHF a anunţat lista echipelor care vor evolua în tururile 2, 3 şi în faza grupelor, în viitorul sezon al Ligii Europene, competiţie în care va participa şi SCM Rm. Vâlcea (locul 3 în ediţia 2020-2021 a Ligii Florilor). Potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Facebook a clubului din Sala Traian, la startul ediţiei 2021-2022 a întrecerii continentale, în etapele amintite anterior, se vor alinia 39 de participante. Patru dintre acestea sunt calificate direct în faza grupelor, 13 vor evolua din turul 3 preliminar, iar 22 vor începe competiţia din turul 2.

Vâlcea era calificată direct în grupele Ligii Europene, dacă Baia Mare ar fi fost acceptată în Liga Campionilor

Printre grupările care vor juca din turul 3, ultimul înainte de faza grupelor, se va număra şi SCM Rm. Vâlcea. Aşa cum am mai anunţat, dacă Minaur Baia Mare (locul 2 în ultima ediţie a Ligii Florilor) era acceptată de EHF în Liga Campionilor, echipa din Sala Traian ar fi fost calificată direct în grupele Ligii Europene. Dar, cum vicecampioana ţării a ratat accesul la „masa bogaţilor”, şi Vâlcea a fost „retrogradată” o treaptă şi va evolua din turul 3. Astfel, echipa antrenată de Goran Kurtes îşi va afla adversara în această săptămână, mai precis marţi, 20 iulie, la ora 12.00, când e programată tragerea la sorţi a meciurilor din rundele preliminare, la Viena, în Austria. Conform anunţului EHF, meciurile din această etapă vor avea loc în dublă manşă, pe 13-14 şi, respectiv, 20-21 noiembrie.
„În actualul sezon, 2021/2022, vom participa în EHF European League. Formaţia noastră va intra în competiţie în runda a III-a de calificări, care se va desfăşura în luna noiembrie.
În cadrul acestei runde eliminatorii, EHF European League, vom disputa doua partide tur-retur, în datele de 13/14 şi 20/21 noiembrie, conform calendarului EHF. Dacă vom obţine un rezultat favorabil, ne vom califica în faza grupelor. Tragerea la sorţi pentru rundele II şi III va avea loc marţi, 20 iulie, la ora 12.00. 39 de echipe sunt inscrise în actuala ediţie a EHF European League”, a transmis SCM Rm. Vâlcea, pe pagina proprie de Facebook.

Echipele care vor evolua în EHF European League / Ediţia 2021/2022:

• Faza grupelor:
Mosonmagyarovari KC (Ungaria)
Viborg HK (Danemarca)
Minaur Baia Mare (România)
Lada Togliatti (Rusia)
• Turul 3 de calificări:
Les Neptunes de Nantes (Franţa)
Vaci NKSE (Ungaria)
Astrakhanochka Astrakhan (Rusia)
DVSC Schaeffler Debrecen (Ungaria)
Herning-Ikast Handbold (Danemarca)
ES Besancon (Franţa)
SCM Rm. Vâlcea (România)
Zvezda Zvenigorod (Rusia)
SG BBM Bietigheim (Germania)
Storhamar Handball Elite (Norvegia)
Lokomotiva Zagreb (Croaţia)
Chambray Touraine (Franţa)
SCM Gloria Buzău (România)
• Turul 2 de calificări:
TuS Metzingen (Germania)
Sola HK (Norvegia)
MKS Zaglebie Lubin (Polonia)
Super Amara Bera Bera (Spania)
H 65 Hoors HK (Suedia)
Yalikavaksports Club (Turcia)
DHK Banik Most (Cehia)
Hypo Niederosterreich (Austria)
ZRK Bjelovar (Croaţia)
ZORK Jagodina (Serbia)
Thuringer HC (Germania)
Tertnes Elite (Norvegia)
FunFloor Perla Lublin (Polonia)
BM Atletico Guardes (Spania)
Radnicki Kragujevac (Serbia)
MTK Budapesta (Ungaria)
Paris 92 (Franţa)
Măgura Cisnădie (România)
Kuban Krasnodar (Rusia)
HSG Blomberg-Lippe (Germania)
Molde HK Elite (Norvegia)
LC Bruhl Handball (Elveţia)