Handbal

Martea aceasta, SCM Rm. Vâlcea se „încălzeşte” cu CSM Slatina, pentru derbiul cu Minaur Baia Mare, din ajunul Paştelui

73Vizualizari
SCM Rm. Vâlcea a început turneul Ligii Florilor de la Bistriţa cu un meci contra echipei SCM Craiova. Partida a avut loc luni, 26 aprilie, şi, în mod normal, nu putea avea decât o singură învingătoare. Formaţia din Sala Traian a respectat calculele hârtiei şi s-a impus cu 26-20.
Elevele lui Florentin Pera vor mai disputa încă două partide în cadrul competiţiei care se desfăşoară în Ardeal în această săptămână. Primul este programat marţi, 27 aprilie, de la ora 14.45, în Sala LPS din Bistriţa, împotriva formaţiei CSM Slatina, care e antrenată de vâlceanca Victorina Bora. Fără îndoială, având în vedere diferenţa netă de valoare dintre componentele celor două grupări, pentru SCM Rm. Vâlcea nu va fi decât un joc de „încălzire” în perspectiva duelului mult mai impertant din week-end.

În tur, echipa maramureşeană a profitat de cele 11 absenţe din tabăra vâlceană şi s-a impus la limită

Este vorba de derbiul mult-aşteptat cu Minaur Baia Mare, de care poate depinde soarta titlului naţional pentru ambele echipe. Confruntarea va avea loc sâmbătă, 1 mai, de la ora 16.00, şi va fi transmisă în direct pe TVR 1. Aşa cum se cunoaşte, în turul Ligii Florilor, elevele lui Costică Buceschi s-au impus la limită, cu scorul de 33-32, într-o partidă care a avut loc la Sf. Gheorghe. De menţionat este însă faptul că antrenorul Florentin Pera nu s-a putut baza atunci pe nu mai puţin de 11 jucătoare, care au absentat din pricină că au fost depistate cu Covid-19.
De această dată, datele problemei vor fi cu totul altele, SCM va alinia o echipă mult mai completă la Bistriţa, aşa că oficialii din Sala Traian nu concep să mai rateze victoria, singurul rezultat care le menţine pe vâlcence în „coasta” liderei CSM Bucureşti.
Sursă foto: Dan Potor / Fan Handbal