Handbal

Meciul cu Savehof, doar un antrenament cu public pentru Vâlcea. Echipa suedeză – departe de valoarea Ligii Campionilor

757Vizualizari
SCM Rm. Vâlcea a obţinut o victorie mai mult decât lejeră în partida pe care a disputat-o, sâmbătă după amiaza, în Sala Traian, în compania formaţiei suedeze IK Savehof. Echipa antrenată de Florentin Pera s-a impus cu scorul de 28-20 (după 16-10, la pauză) şi a acces astfel, în premieră – şi din punct de vedere matematic! – în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin.

Echipa scandinavă a menţinut echilibrul doar până în minutul 12

Contrar aşteptărilor, nordicele s-au aflat la conducere în startul meciului (3-1, în minutul 4), însă n-a fost decât un foc de paie. Jucătoarele de la SCM au început să-şi arate clasa, iar în scurt timp au trecut, bineînţeles, în avantaj: 5-4, în minutul 11. IK Savehof n-a mai avut decât puterea de a mai egala o dată situaţia pe tabela de marcaj (5-5, în minutul 12), după care a cedat total iniţiativa. Vâlcencele au marcat apoi de patru ori consecutiv şi s-au desprins la 9-5, în minutul 16, memorabil fiind golul de 7-5 reuşit de Asma El Ghaoui, de pe semicerc, cu spatele, din cădere. Altfel, însă, Mireya Gonzalez Alvarez avea să fie principala „gură de foc” a SCM-ului în această perioadă, cu cinci „boabe” înscrise! După 10-7, în minutul 18, diferenţa a crescut la şase „lungimi” în minutul 25, în condiţiile în care jucătoarele lui Florentin Pera au punctat de alte trei ori la rând (13-7). Până la urmă, la pauză, Vâlcea a intrat tot cu un avantaj de şase goluri faţă de IK Savehof: 16-10.

Diferenţa a crescut la opt „lungimi” în ultimele 10 minute de joc

În debutul reprizei secunde, intervenţiile de senzaţie ale portăriţei Marta Batinovic le-au permis vâlcencelor să păstreze un avans liniştitor faţă de suedeze. Mai mult decât atât, SCM s-a detaşat chiar la şapte goluri în minutul 35 (scor 19-12). La 19-14, în minutul 40, Florentin Pera a cerut time-out, iar sfaturile sale au fost de bun augur, deoarece Vâlcea s-a desprins, puţin mai târziu, la 21-14 (în minutul 42). Ulterior, în condiţiile în care SCM nu a mai forţat deloc, ci a preferat să joace pentru a încânta publicul, scandinavele s-au apropiat, din nou, la cinci goluri (21-16, minutul 45). După ce a refăcut ecartul de şapte „lungimi” (23-16, în minutul 47), Vâlcea a avut totuşi şi un plus de opt goluri în minutul 51 (scor 25-17). Suedezele au mai recuperat apoi din diferenţă (25-19 şi 26-20), dar, în ultimele două minute, au încasat două goluri la rând, iar la final s-a consemnat scorul de 28-20 pentru campioana României.

Mireya Gonzalez Alvarez, cea mai prolifică din tabăra vâlceană

Astfel s-a scris istoria acestui meci fără… istoric, în care SCM a pornit ca mare favorită şi a confirmat din plin calculele hârtiei, printr-o victorie fără emoţii. Din perioada frumoasă a Oltchim-ului n-a mai avut Vâlcea o cotă atât de mică la casele de pariuri (1.05)! Iar asta şi pentru că suedezele au arătat, din nou, că sunt departe de pretenţiile unei competiţii de valoarea Ligii Campionilor.
În acest duel, cele mai multe goluri din tabăra vâlceană au fost înscrise de iberica Mireya Gonzalez Alvarez (7) – FOTO, la minge. Practic, meciul cu IK Savehof a fost cel de-al doilea consecutiv în care purtătoarea tricoului cu numărul 99 (!!!) a fost cea mai prolifică jucătoare a SCM-ului. Vicecampioana mondială din Japonia a reuşit tot 7 goluri şi în partida precedentă cu Krim Ljubljana, din deplasare (28-28). În plus, sâmbătă seara, pe lista marcatoarelor pentru campioana României şi-au mai trecut numele Kristina Liscevic (6), Ann Grete Norgaard (5), Asma El Ghaoui (4), Alexandra Badea (3), Iryna Glibko (1), Jelena Trifunovic (1) şi Robert Stamin (1).
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea – Handbal Feminin