duminică, iunie 7, 2020
Diverse

Melente va lansa Monografia Comunei Drăgoeşti. Cu acest prilej, se va certifica faptul că Mihai Viteazul s-a născut la Drăgoeşti

375Vizualizari
În această perioadă, în comuna Drăgoeşti, se lucrează intens la construirea Centrului Cultural „Mihai Viteazul”. Proiectul beneficiază de finanţare de la Compania Naţională de Investiţii, care s-a ocupat inclusiv de organizarea licitaţiei în SICAP, pentru atribuirea execuţiei lucrărilor, primăria condusă de Gheorghe Melente urmând a primi apoi clădirea „la cheie”. Potrivit alesului PNL, stabilimentul ar trebui să fie gata la finele anului 2021. „Aşa cum am mai spus, proiectul e unul cu adevărat extraordinar, va fi o investiţie unică în mediul rural, care va pune localitatea Drăgoeşti pe harta celor mai frumoase obiective culturale de acest gen din ţară”, a subliniat Melente.
Centrul Cultural din Drăgoeşti poartă dintr-un motiv anume numele fostului domnitor al Ţării Româneşti, care a realizat Mica Unire de la 1600. Mihai Viteazul s-a născut chiar în comuna administrată de Gheorghe Melente, iar, recent, au şi apărut dovezi scrise în acest sens. Tocmai alesul PNL a obţinut noi date despre localitatea în care banul Craiovei ar fi văzut lumina zilei şi a lansat în premieră această veste la finele anului trecut, într-un articol pe care Tribuna Vâlceană l-a publicat în premieră, în decembrie 2019. Informaţiile vor fi incluse în curând şi în Monografia Comunei Drăgoeşti.

Dovezile că făptuitorul Micii Uniri de la 1600 a văzut lumina zilei la Drăgoeşti se găsesc atât la Arhivele Naţionale, cât şi la Mitropolia Râmnicului

„Toate datele referitoare la locul de naştere al domnitorului Mihai Viteazul vor putea fi găsite în Monografia Comunei, care va fi lansată în curând. Informaţia e reală şi derivă din dovezi scrise, nu din vorbe! Dovezile se găsesc atât la Arhivele Naţionale, cât şi la Mitropolia Râmnicului. Nu aş fi lansat niciodată o asemenea informaţie dacă nu aveam date concrete în acest sens. În cartea localităţii, vom posta şi fotocopii ale documentelor respective, deoarece acestea stau la baza dezvăluirilor noastre şi certifică faptul că Mihai Viteazul s-a născut, sută la sută, pe meleaguri vâlcene. Monografia va fi realizată de un cărturar foarte priceput, profesorul Căpătaru, care a mai lucrat şi alte ediţii de acest gen. Voiam să lansăm cartea pe 15 august, de Ziua Comunei, dar evenimentul nu va mai avea loc, din cauza pandemiei de Covid-19, deoarece ni s-a interzis să mai organizăm adunări publice. În aceste condiţii, vom edita monografia la o dată ulterioară, într-un cadru mai restrâns. Probabil că evenimentul va avea loc în toamnă sau la începutul anului viitor”, a dezvăluit primarul PNL din Drăgoeşti, Gheorghe Melente.