Handbal

Metz nu mai vine în Sala Traian! Sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin nu vor mai avea loc în iunie. Vâlcea şi Bucureşti, aproape de a fi excluse chiar din competiţie!

644Vizualizari
În această după amiază, Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a anunţat că sferturile Ligii Campionilor la feminin nu vor mai avea loc în luna iunie, aşa cum se stabilise în urmă cu trei săptămâni. Iniţial, meciurile trebuiau să se dispute în dublă manşă, pe 4-5 aprilie (turul), şi respectiv, 11-12 aprilie (returul). Din cauza pandemiei de Covid-19, acestea au fost amânate pentru 17-18 iunie (prima manşă) şi, respectiv, 20-21 iunie (a doua manşă). Nici aceste date nu mai sunt valabile acum, potrivit unei decizii care a fost luată astăzi de Comitetul Executiv al Federaţiei Europene de Handbal.

Meciurile echipelor româneşti s-ar putea disputa pe 3 septembrie, înainte de Final Four-ul din 5-6 septembrie

Astfel, EHF a precizat că sferturile Ligii Campionilor ar putea avea loc în septembrie, în aceeaşi săptămână cu cele din Final Four, în aceeaşi locaţie unde se va disputa şi turneul pentru marele trofeu pe plan european, adică la Budapesta. Partidele echipelor româneşti SCM Rm. Vâlcea şi CSM Bucureşti ar urma să se dispute joi, 3 septembrie, după care vor urma semifinalele şi finalele. Practic, va fi vorba de acel Final 8 pe care oficialii europeni l-au luat în calcul şi pentru luna iunie.

SCM Rm. Vâlcea şi CSM Bucureşti ar putea avea soarta echipei Dinamo, care nu va mai disputa „dubla” cu PSG

Dacă nici în luna septembrie nu va fi posibilă disputarea meciurilor la nivel internaţional, atunci trofeul Ligii Campionilor va fi decernat în octombrie. În această situaţie, însă, sferturile vor fi anulate, iar competiţia va continua doar cu echipele clasate pe primele două locuri în Main Round, în speţă, cu Metz Handball, Team Esbjerg, Audi ETO Gyor şi Brest Handball. În acest caz, EHF va căuta o perioadă alternativă de desfăşurare a Final Four-ului, împreună cu Federaţia Maghiară de Handbal, organizatoarea turneului.
Aşadar, dacă sferturile de finală nu vor avea loc în septembrie, SCM Rm. Vâlcea şi CSM Bucureşti vor fi practic excluse din Liga Campionilor. La fel cum s-a întâmplat cu echipa masculină Dinamo Bucureşti, care trebuia să joace o „dublă” istorică în optimi, împotriva puternicei grupări franceze Paris St. Germain, la care evoluează celebrii fraţi handbalişti, Nikola şi Luka Karabatic. Aceasta a fost anulată de EHF, iar în Final Four-ul băieţilor s-au calificat primele două clasate din Grupele A şi B ale competiţiei.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea – Handbal Feminin

HANDBAL FEMININ / LIGA CAMPIONILOR

Sferturi de finală
• Locul 4 Grupa 2 – Locul 1 Grupa 1
SCM Rm. Vâlcea – Metz Handball
• Locul 3 Grupa 2 – Locul 2 Grupa 1
Buducnost Podgorica – Team Esbjerg
• Locul 4 Grupa 1 – Locul 1 Grupa 2
CSM Bucureşti – Audi ETO Gyor
• Locul 3 Grupa 1 – Locul 2 Grupa 2
Rostov pe Don – Brest Bretagne