Sporturi

Mihai Desrobitu a început cursa pentru centura IBF. Marcel Boboc, Mihai Barbu și Liviu Ungureanu îl pregătesc deja pentru Europa

1.5KVizualizari
De curând, Marcel Boboc (ex-vicepreședinte al FR Box), Mihai Barbu (fost campion intercontinental de kickboxing, actualmente, antrenor) și Liviu Ungureanu (antrenor care a format numeroși campioni de-a lungul anilor) au demarat un proiect deosebit de interesant, cu scopul de a duce boxul vâlcean la cel mai înalt nivel. Astfel, ei se vor implica în activitatea lui Mihai Desrobitu, un pugilist cu calități extraordinare, care are deja un palmares de patru victorii la nivel de profesioniști.

Marcel Boboc: „Mihai e un copil foarte talentat, muncitor și e păcat ca noi, vâlcenii, să nu ne strângem în jurul lui, să-l ajutăm”

„Am decis să-l sprijinim pe acest băiat în care avem mare încredere, mai ales că are calități extraordinare. Vom urma toți pașii necesari, pentru a-i asigura condițiile necesare marii performanțe. Mihai Desrobitu se va antrena la CSȘ Rm. Vâlcea, cu Mihai Barbu și Liviu Ungureanu. Vom începe și discuțiile cu mai mulți sponsori, pentru a-i asigura campionului nostru alimentația necesară zi de zi, echipamente sportive, precum și o sursă de venit care să îi asigure liniștea la antrenamente. Deja am vorbit la Redis, pentru a lua suplimentele necesare zi de zi… Mihai e un copil foarte talentat, muncitor și e păcat ca noi, vâlcenii, să nu ne strângem în jurul lui, să-l ajutăm. Pentru asta ne vom zbate cu toții!”, a explicat Marcel Boboc.

Peste două luni, “Miță” va lupta la Timișoara, într-o gală transmisă de Pro TV

Mihai Desrobitu nu a mai avut un meci oficial de mai bine de 1 an, asta și din cauza pandemiei. La sfârșitul lunii iunie, el va participa la o gală puternică, organizată la Timișoara și transmisă de Pro TV.
„Trebuie să trecem cu brio acest prim pas, pentru a ne face următorul plan. Mihai va începe un program riguros de pregătire. Trebuie să demonstrăm că avem valoare, deoarece odată ce vom câștiga meci după meci, vom atrage de partea noastră și oamenii potenți financiar, atât din Vâlcea, cât și din afara județului”, a completat fostul vicepreședinte al FR Box.

După 7-0, Desrobitu va începe cursa în Europa

Marcel Boboc a mai explicat că, după ce va înregistra cel puțin 7 victorii în boxul profesionist și „va prinde coajă”, Mihai Desrobitu va lua și meciuri în străinătate. „Deja am vorbit cu mai mulți prieteni care organizează gale tari în străinătate. Împreună cu Mihai Barbu și Liviu Ungureanu, vom face tot posibilul să-i oferim lui Mihai Desrobitu toate elementele necesare pentru a ajunge la un nivel cât mai sus. Mă gândesc inclusiv ca, în viitorul apropiat, să-i organizăm o gală pentru centura IBF, chiar la Rm. Vâlcea. Dar asta la timpul potrivit! Voi vorbi cu prietenii mei din Germania, Franța, Anglia, să mergem în galele lor. Eu nu voiam să mai revin în box, deoarece m-am retras în liniște, alături de familia mea, dar am zis, totuși, să fac ceva pentru acest băiat talentat. E păcat să nu-i dăm o șansă, pentru că reprezintă Vâlcea. E clar că va fi foarte greu la început, până ce ne vom face un palmares bun. Va trebui să ne plătim tot, de la deplasările în străinătate, până la meciuri. Apoi, în funție de rezultate, vor veni și banii”, a mai spus Marcel Boboc.

Mihai Barbu: „Am apreciat că Mihai muncește mult și are ambiția de a ajunge departe!”

Mihai Barbu, unul dintre cei mai buni luptători de kixkboxing pe care i-a avut România, s-a alăturat cu o deosebită plăcere acestui proiect, deoarece vrea să-l ajute cu experiența sa pe Mihai Desrobitu, să ajungă un nume important în boxul internațional. De precizat că „Bebe” a fost, mai întâi, boxer, după care a trecut la kixkboxing, unde a avut rezultate deosebite. Acum, el antrenează, atât în Vâlcea, cât și în București, fiind căutat de cei care vor să facă performanță. „Apreciez că Mihai muncește mult la antrenamente și are ambiția de a ajunge departe! Trebuie să ne facem un nume mai întâi, după care totul va curge de la sine. Așa a fost și la mine! Este un proiect deosebit, în jurul căruia încercăm să canalizăm și alte persoane. Eu am trecut prin asta și știu cât de greu era la început, când trebuia să îmi gătesc singur, să îmi caut sponsorii”, a precizat Mihai Barbu.

Liviu Ungureanu: „Pentru a avea succesul dorit, Mihai Desrobitu trebuie să aibă condiții cât mai bune”

Acum antrenor, Liviu Ungureanu a boxat într-o perioadă în care totul se practica mai mult pentru glorie, deoarece medaliile nu se plăteau cât să-ți asigure un trai decent. „Am trecut prin box și știu cât de mult muncești zi de zi pentru a ajunge în top. Și, când ajungi acolo, vezi că nu ai banii care să îți asigure liniștea. Deci, trebuie să te angajezi, ceea ce nu e tocmai OK, dacă vrei să ai și rezultate. La profesioniști, dacă ajungi un nume, devii independent financiar. Doar că trebuie mult mai multă muncă, să dai totul în sala de antrenament. Știu că Mihai Desrobitu poate și are calități excelente, de aceea, am decis să intru în acest proiect, alături de Mihai Barbu și Marcel Boboc”, a declarat Liviu Ungureanu.

Mihai Desrobitu: „Le mulțumesc tuturor pentru susținere. Vreau să duc Vâlcea peste tot”

Mihai Desrobitu le-a mulțumit prietenilor săi pentru decizia de a se implica în drumul spre marea performanță. „E foarte greu când nu ai pe cineva de partea ta. De aceea, le mulțumesc din suflet lui Marcel Boboc, Mihai Barbu și Vali Ungureanu, pentru că au decis să mă sprijine. Eu știu că pot ajunge la un nivel cât mai bun. Am vârsta și maturitatea necesară să conving la gale puternice. Am obținut deja patru victorii la profesioniști și, sper ca, într-un timp scurt, să boxez în Europa”, a spus Mihai Desrobitu.