Administrație

Milorad Cumpănășoiu a prezentat câteva dintre proiectele pe care vrea să le realizeze în Berbeşti, cu bani de la UE. Printre acestea, canalizarea, stații pentru mașini electrice și o piață agroalimentară precum cea din nordul Râmnicului

1.58KVizualizari
Primarul Milorad Cumpănășoiu și colegii săi din administrație încearcă să identifice din timp cât mai multe surse de finanțare pentru a rezolva cele mai importante probleme ale comunității din Berbești. Printre acestea, se numără, bineînțeles, introducerea sistemului public de canalizare, prin Agenția Fondului de Mediu. Tot pe acest program, liberalul va amenaja și parcări cu stații de încărcare pentru automobile electrice.
„Prima prioritate e canalizarea. Fără această utilitate, Berbești va rămâne în Evul Mediu. Mă voi zbate să fac rost de fondurile necesare și sunt convins că voi reuși. Luna viitoare, vom începe și o lucrare de extindere a străzii Aleea Teilor, pe care o vom duce de la 4 la 6 metri, cu 30 de locuri de parcare. O mare problemă a zonei centrale se referă la lipsa locurilor de parcare, pe care încercăm să o rezolvăm cât mai repede posibil. Am început cu fonduri proprii și lucrările de construire a unei piețe agroalimentare, de genul celei din nordul Râmnicului. Vom finaliza însă această investiție cu bani europeni. Proiectul include o piață, cu 18 standuri – jos, magazine – sus, stații de servicii, plus toalete publice – chiar în zona blocurilor. Am identificat și un program de finanțare pretabil și așteptăm ghidurile. Toată piața va avea 400 de metri pătrați, plus zonă de parcare”, a explicat primarul PNL din Berbești, Milorad Cumpănășoiu.