duminică, mai 9, 2021
Fotbal Județean

Minerul Costeşti ar putea avea posibilitatea de a promova în Liga a III-a şi de pe locul 2 la „triunghiularele” din august

473Vizualizari
Din toamnă, în ultimul eşalon naţional vor evolua 90 de echipe (împărţite în cinci serii de câte 18), faţă de 80, câte au luat startul anul trecut. Sistemul de promovare în Liga a III-a nu va mai fi cel clasic, cu baraje între două echipe. Astfel, la începutul lunii august, vor fi programate 14 mini-turnee, la care vor participa câte trei campioane judeţene, care se vor înfrunta între ele după sistemul fiecare cu fiecare. „Triunghiularele” vor avea loc pe teren neutru, iar câştigătoarele vor face saltul în divizia superioară. De curând, forul condus de Răzvan Burleanu a venit însă cu noi precizări, legate de faptul că nu doar formaţiile de pe poziţiile fruntaşe vor putea promova, ci şi viceliderele, dar pe locurile vacante. O şansă în plus, aşadar, pentru campioana Vâlcii, Minerul Costeşti.
„Prin excepție de la prevederile art. 18, alin. 1, lit. a, din ROAF, locurile vacante în Liga a III-a (maximum 7 locuri) vor fi completate cu cele mai bine clasate echipe de pe locul 2 în mini-grupele participante la barajul de promovare. În situația în care există mai mult de şapte locuri vacante în Liga a III-a, locurile vacante rămase ulterior aplicării criteriului de mai sus vor fi completate în ordine, în conformitate cu prevederile art. 19.9, din ROAF. Dacă însă și ulterior aplicării prevederilor din ROAF vor rămâne locuri vacante, acestea vor fi ocupate prin aplicarea în continuare a dispozițiilor din prezenta decizie, respectiv cu echipele situate pe locul 2 în mini-grupele de promovare în Liga a III-a. Dacă o echipă situată pe locul 1 într-o mini-grupă a barajului de promovare nu se înscrie în campionat, nu îndeplinește condițiile de participare sau se retrage înainte de începerea competiției, locul vacant apărut va fi completat cu echipa situată pe locul 2 în mini-grupa respectivă”, a transmis conducerea FRF, într-un comunicat de presă.