Fotbal Național

Minerul Costești, calificare istorică în turul 2 al Cupei României, după un meci de 120 de minute cu Unirea Bascov (2-1)

1.42KVizualizari

În această seară, Minerul Costești a reușit o calificare istorică în turul 2 al Cupei României, după ce s-a impus în fața echipei Unirea Bascov, cu scorul de 2-1.

Ionuţ Vladu a deschis scorul în minutul 45

Partida de pe Stadionul „Hidro”, din nordul Râmnicului, a început pe o ploaie măruntă, care a căzut necontenit pe parcursul primei reprize şi le-a pus numeroase probleme jucătorilor. Prima jumătate de oră a fost una de tatonare, niciuna dintre cele două echipe nefiind dispuse să riște prea mult şi să lase spaţii goale în defensivă.
Minerul Costești a deschis scorul în minutul 45, prin fundașul central Ionuț Vladu. Acesta a luat o acțiune pe cont propriu, a pătruns în suprafața de pedeapsă și a șutat în diagonală, la firul ierbii, în colțul lung al porții argeșene: 1-0.

Argeşenii au egalat in extremis, în minutul 95

Nicio ocazie periculoasă de gol nu s-a înregistrat în primele 20 de minute din repriza secundă. Echipa din comuna administrată de primarul Toma Peștereanu a rezistat cu brio iureșului argeșean, ba chiar i-a ținut pe adversari la distanță de poarta lui Marius „Țețe” Vlădoi.
În minutul 74, experimentatul portar al „ortacilor” a avut o intervenție de senzație la un șut de la 20 de metri, când s-a arcuit și a respins în corner o minge pe care toți spectatorii au văzut-o în plasă. „Țețe” Vlădoi a mai avut alte două blocaje magistrale și în minutele de prelungiri ale partidei.
Vâlcenii au avut ghinion însă în minutul 95, ultimul din prelungirile dictate de arbitrul partidei. Când nimeni nu se mai aștepta, argeşenii au egalat chiar la ultima fază şi au împins meciul în prelungiri (1-1).

Vali Mihalcea a marcat golul victoriei în minutul 112

Primele 15 minute din timpul suplimentar de joc n-au adus nimic nou în ceea ce priveşte scorul, iar meciul părea că se îndreaptă spre penaltiuri. Vali Mihalcea i-a readus pe vâlceni în avantaj în minutul 112, după un corner, în care a reluat în plasă o minge prelungită cu capul de Bogdan Şurlin, astfel că a pecetluit rezultatul final (2-1).
Minerul Costești a acces pe merit în faza următoare a competiţiei, în care va înfrunta, probabil, pe Flacăra Horezu, pe 14 august. FRF va anunţa programul celui de-al doilea tur al Cupei României în zilele următoare.