vineri, mai 7, 2021
Fotbal Național

Minerul Costeşti, înfrângere dureroasă cu Hermannstadt 2, în Zăvoi. Andreas Casoni a realizat „dubla”, iar apoi a urmat dezastrul!

472Vizualizari
Sâmbătă, 27 martie, în ultimul meci din cadrul etapei a 13-a din Liga a III-a, Minerul Costeşti a înfruntat-o, pe Stadionul „Municipal” din Zăvoi, pe FC Hermannstadt 2, cu care se afla la egalitate de puncte înaintea rundei (ambele având câte 6 în cont), pe ultimele două poziţii din clasament. Din păcate, Marius „Ţeţe” Vlădoi & Co. au pierdut şi acest duel, cu scorul de 4-2, după ce au condus cu 2-0 la un moment dat şi cu 2-1 la pauză.
Prima repriză nu avea să prevestească deloc dezastrul de la final. Formaţia vâlceană a deschis scorul în minutul 23, prin Andreas Casoni (FOTO), iar acelaşi jucător a majorat diferenţa (2-0), în minutul 37. „Ortacii” s-au crezut însă prea devreme învingători şi au lăsat garda jos, iar din acel moment a început revirimentul echipei sibiene, care a redus din handicap în minutul 38, prin Andrei Lascu.
Imediat după pauză, în minutul 54, Cristian Standima a restabilit egalitatea (2-2), iar eforturile vâlcenilor din prima repriză „se duseseră pe apa sâmbetei”. Mai mult decât atât, în minutul 60, FC Hermannstadt 2 a trecut chiar în avantaj (3-2), după un gol semnat de Adrian Şter. Pe final, în minutul 87, sibienii au mai marcat o dată, prin Lucian Buzan, şi au plecat cu toate cele trei puncte de la Rm. Vâlcea.

„Ortacii” şi-au pecetluit soarta! Şanse minime de a mai evita retrogradarea!

După victoria pe care a obţinut-o în Zăvoi, FC Hermannstadt II are trei puncte în plus faţă de Minerul Costeşti. De fapt, sunt chiar patru, dacă ţinem de cele două înfrângeri directe suferite de „ortaci” în faţa sibienilor (atât în tur, cu 4-3, cât şi în retur, cu 4-2), din cauza cărora tot formaţia din Ardeal ar fi superioară în eventualitatea în care cele două echipe vor termina sezonul la egalitate de puncte. În aceste condiţii, Marius „Ţeţe” Vlădoi & Co. au şanse minime de a mai scăpa de „lanterna roşie” în Seria 7!
Cât despre evitarea ultimelor două poziţii retrogadabile (sau chiar a locului 8 – având în vedere că va pica şi o formaţie clasată pe antepenultima treaptă, din cele 10 serii ale Ligii a III-a), nici nu mai poate fi vorba. Viitorul Dăeşti (locul 7) – are 15 puncte în cont şi va mai strânge şi altele cu siguranţă în continuare, iar CSM Jiul Petroşani (locul 8) se află la şase „lungimi” deasupra „ortacilor”. Aşadar, în vară, Minerul Costeşti va trebui să aştepte o nouă decizie favorabilă de la FRF, pentru a juca mai departe în Liga a III-a. La fel cum s-a întâmplat şi în 2020, când echipa vâlceană a făcut saltul în ultimul eşalon naţional la invitaţia Federaţiei.