Fotbal Național

Minerul Costeşti nu a mai disputat meciul cu Viitorul Şelimbăr, din deplasare. „Ortacii”, loviţi, din nou, de „blestemul Covid-19”

1.09KVizualizari
Vineri, 18 septembrie, de la ora 17.00, Minerul Costeşti trebuia să dispute, în deplasare, cel de-al doilea meci din actualul sezon al Ligii a III-a. Astfel, echipa vâlceană urma s-o înfrunte, pe stadionul din Avrig, pe Viitorul Şelimbăr, gruparea sibiană fiind una dintre cele mai puternice grupări din Seria a 7-a. Partida a fost amânată din cauza faptului că în lotul „ortacilor” a fost descoperit încă un jucător infectat cu Covid-19: veteranul Claudiu Traşcă (34 de ani), alias „Dede”. Aşa cum se cunoaşte, în urmă cu două săptămâni, cu o zi înaintea meciului cu Viitorul Dăeşti, din turul 1 al Cupei României, şi Cătălin Păun („Pele”) a fost, de asemenea, depistat pozitiv.

Partida a fost reprogramată pentru 29 septembrie

Vestea noului caz de coronavirus de la Minerul Costeşti a fost postată şi pe pagina de Facebook a clubului din judeţul limitrof, unde s-a mai anunţat şi faptul că partida a fost reprogramată, cu acordul FRF, pentru marţi, 29 septembrie. Conform protocolului dur instituit de Federaţie, dacă formaţia vâlceană nu va fi în regulă cu testele Covid-19 nici la acea dată, va pierde jocul la „masa verde”, cu scorul de 3-0. Până atunci, sibienii vor mai disputa însă încă două meciuri (unul în Cupa României, altul în campionat), aşa că vedeta echipei ardelene, mijlocaşul Alex Curtean (34 de ani), îşi va ispăşi între timp etapa de suspendare (după ce a fost eliminat în runda inaugurală a sezonului), astfel că va evolua contra „ortacilor”.
Jucătorii echipei Minerul Costeşti vor merge, din nou, la controlul periodic RT-PCR la începutul săptămânii viitoare. Potrivit afirmaţiilor preşedintelui clubului, Sergiu Holtei, costul unui set de teste de Covid-19 se ridică la aproximativ 5500 de lei, în calcul fiind incluse 22 de persoane (fotbalişti + staff-ul tehnic).
Sursă foto: Facebook Viitorul Şelimbăr