vineri, martie 5, 2021
Fotbal Național

Minerul Costeşti va avea nevoie de un buget uriaș pentru a disputa meciurile de baraj, dacă testele de Covid-19 vor fi obligatorii

444Vizualizari
În luna mai, FRF a schimbat formula de disputare a barajelor pentru promovare în Liga a III-a, astfel că, în loc de meciurile clasice, tur-retur, au fost programate 14 mini-turnee cu câte trei echipe. Acestea se vor înfrunta după sistemul fiecare cu fiecare, pe teren neutru, iar câştigătoarea va obţine dreptul de a face saltul în eşalonul superior.
Noua metodă de promovare va duce la o creştere considerabilă a cheltuielilor pentru toate echipele participante, în special, din cauza pandemiei de coronavirus cu care România se confruntă în această perioadă. Astfel, pe lângă cei 3000 de lei pe care trebuie să-i achite până la data de 29 iulie, în contul AJF Vâlcea, sumă ce reprezintă baremurile arbitrilor şi observatorilor, Minerul Costeşti ar putea fi obligată şi la efectuarea unor teste de Covid-19 pentru toţi jucătorii şi persoanele din staff. În acest caz, bugetul pentru promovare va urca instantaneu pe la 9000 de lei sau chiar la mai mult! Iar asta deoarece, în condiţiile în care Marius „Ţeţe” Vlădoi şi jucătorii săi vor disputa primul meci pe 1 august (împotriva campioanei din judeţul Olt), iar cel de-al doilea – abia pe 9 august (contra reprezentantei Teleormanului), e posibil ca echipa vâlceană să fie nevoită să-şi testeze jucătorii şi a doua oară!!!
Aşadar, dacă FRF – la recomandarea Ministerului Sănătăţii – va decide ca şi grupările ce aspiră la promovare în Liga a III-a să facă teste de Covid-19, Minerul Costeşti va avea nevoie de un buget uriaș pentru a participa efectiv la meciurile de baraj. Iar cum criza financiară este una acută, din cauza pandemiei de coronavirus, vestea nu sună deloc bine pentru niciuna dintre campioanele judeţene din ţară.