Fotbal Județean

Minerul Costești a câștigat primul trofeu din istorie: Cupa României

2.14KVizualizari

Minerul Costești s-a impus la limită, cu scorul de 1-0, în fața campioanei Viitorul Dăești, în finala fazei judeţene a Cupei României. Meciul de gală de la Drăgoeşti a fost foarte aproape să nu se mai dispute, din cauza ploii care a căzut, în continuu, în timpul zilei. Primarul Gheorghe Melente l-a asigurat pe noul preşedinte al AJF Vâlcea, Adrian Comănescu, că gazonul se va prezenta în condiţii bune şi a făcut toate eforturile necesare pentru ca finala să se desfăşoare.

Golul lui Octavian Marinescu, contestat de oficialii campioanei

Partida a fost tranşată de Octavian Marinescu, în minutul 10. Oficialii de la Viitorul Dăești au contestat vehement reușita adversarilor, pe motiv că marcatorul golului ar fi atins mingea cu mâna. Arbitrul Iulian Mihai n-a fost însă de aceeaşi părere şi a validat golul, spre nemulţumirea echipei reprezentate de George Popolan.

Lucian Iordache (Viitorul Dăeşti), eliminat în minutul 37

Altfel, de menționat este faptul că, din minutul 37, noua campioană a județului a jucat în inferioritate numerică, după ce Lucian Iordache a fost eliminat în urma unei riposte mai dure la adresa unui adversar. Chiar şi cu un jucător un minus, dăeştenii şi-au creat numeroase ocazii de a restabili egalitatea şi a duce finala în prelungiri, dar n-au avut deloc noroc la finalizare. De partea cealaltă, şi formaţia antrenată de Marius „Ţeţe” Vlădoi a avut şanse de a înscrie cel de-al doilea gol, însă nu a mai concretizat niciuna.
Acesta este primul trofeu din istoria echipei din comuna administrată de primarul Toma Peştereanu, care va reprezenta în continuare Vâlcea în faza națională a Cupei României.