Handbal

Mini-Vâlcea a subordonat Slatina! SCM a câștigat primul meci din cadrul turneului de la Sf. Gheorghe

251Vizualizari
Astăzi, la ora prânzului, SCM Rm. Vâlcea a disputat primul meci de la turneul care se desfășoară în această perioadă la Sf. Gheorghe. Elevele lui Florentin Pera au înfruntat echipa CSM Slatina, într-o partidă care a fost nu doar prima a formației vâlcene, ci și din cadrul întregii competiții găzduită în două săli de sport din orașul covăsnean (Sepsi Arena și Kati Szabo). Duelul s-a încheiat cu victoria grupării din Sala Traian, cu scorul de 28-25 (după 14-13, la pauză), Kristina Liscevic & Co. reușind să câștige ambele reprize, la diferențe minime.

SCM și-a completat lotul cu două junioare de la CNE, extrema stângă Corina Elena Romina Lupei și pivotul Andreea Bianca Țîrle

Așa cum se cunoaște, echipa vâlceană s-a prezentat la Sf. Gheorghe cu un efectiv înjumătățit din cauza Covid-19 și a unor accidentări, nu mai puțin de 11 jucătoare fiind indisponibile. Florentin Pera a avut la dispoziție doar nouă componente ale lotului de bază, la care s-au adăugat încă două junioare aduse sub formă de împrumut de la Centrul Național de Excelență de la Rm. Vâlcea. Este vorba de extrema stângă Corina Elena Romina Lupei (FOTO – în stânga) și de pivotul Andreea Bianca Țîrle (FOTO – în dreapta). De partea cealaltă, CSM Slatina nu s-a putut baza pe pivotul Lorena Ostase, infectată, de asemenea, cu virusul provenit din China.

Așa cum era de așteptat, staff-ul tehnic al SCM-ului a găsit din mers soluțiile optime pentru a încropi o echipă bună, Vâlcea profitând din plin și de faptul că adversara nici nu a fost de speriat, Slatina nereușind să-și depășească statutul de echipă mică, din subsolul clasamentului. Totuși, în multe momente, elevele antrenoarei vâlcene Victorina Bora au jucat de la egal cu handbalistele din Sala Traian, în câteva rânduri fiind chiar la conducere pe tabela de marcaj.

Sârboaica Kristina Liscevic, cea mai bună jucătoare de pe teren, cu 11 goluri. Andreea Țîrlea a înscris trei „boabe” pentru Vâlcea

SCM Rm. Vâlcea a început mai bine și a condus cu două goluri (6-4, 8-6 și 9-7), între minutele 11 și 22. CSM Slatina a restabilit însă egalitatea (9-9), în minutul 24, iar apoi a trecut chiar în avantaj la o diferență de două „boabe” (12-10), în minutul 26. Elevele lui Florentin Pera au intrat totuși la vestiare cu un plus de un gol: 14-13.
În repriza secundă, Vâlcea s-a desprins chiar la trei goluri (17-14, 18-15 și 19-16), între minutele 38 și 41. Apoi, a urmat o perioadă fantastică pentru Slatina, care a înscris de patru ori la rând (!!!) și a trecut la conducere (20-19, iar apoi 21-20), în minutele 46 și 47. Finalul a aparținut trupei antrenate de Florentin Pera, care nu doar că a întors scorul în favoarea sa, ci a și câștigat la o diferență de trei „lungimi” (28-25). Iar asta deși, din minutul 50, portărița Marta Batinovic a suferit o întindere la coapsă și nu a mai putut fi utilizată, astfel că SCM a terminat meciul cu Sara Rus (17 ani) între buturi.
În acest duel, golurile echipei vâlcene au fost marcate de Kristina Liscevic (11), Alicia Fernandez Fraga (5), Mireya Gonzalez Alvarez (4), Ann Grete Norgaard (3), Andreea Bianca Țîrle (3), Dana Marin (1) și Daria Bucur (1) – ultima fiind folosită pe postul de extremă dreapta în partida de azi.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea