Administrație

Ministrul Cseke Attila a făcut o dezvăluire cruntă la Vâlcea, pentru primarii care au depus proiecte de gaze naturale. „Nici 3 la sută din investiţii nu vor fi finanţate!”

1.37KVizualizari
Recent, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a fost prezent la Vâlcea, unde s-a întâlnit cu o parte dintre primarii din judeţ. Potrivit surselor noastre, concluzia după această întrunire a fost una cu adevărat tristă. Iar asta deoarece reprezentantul Guvernului le-a dat de înţeles aleşilor locali că şansele de a beneficia de finanţări pentru proiectele de introducere a reţelelor de gaze naturale sunt aproape zero. „La nivel naţional, nici 3 la sută din investiţii nu vor fi finanţate”, a dezvăluit ministrul Cseke Attila, cu o sinceritate care i-a uimit pe toţi cei prezenţi.
Din câte se pare, motivul pentru care aproape toate proiectele vor pica e legat de faptul că Uniunea Europeană nu mai acceptă investiţiile clasice, ci unele mixte, în care 60 la sută trebuie să fie biogaz (produs de către fiecare localitate în parte din masă vegetală, gunoi de grajd etc). Astfel, cantitatea de gaz natural pompată prin conductă se va reduce 40 la sută.