Mircea Oprişor a depus două proiecte pe „Anghel Saligny”, pentru a racorda 1200 de gospodării din Oteşani la apă şi canalizare şi a asfalta 10 km de drumuri
Primarul din Oteşani, Mircea Oprişor, a depus două proiecte pe Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Unul dintre acestea are două componente şi se referă la racordarea şi branşarea la reţelele de alimentare cu apă şi canalizare a gospodăriilor din localitate. „În urmă cu câţiva ani, am obţinut fonduri europene pentru a realiza un proiect integrat de introducere a utilităţilor în aproape toată comuna, pe aproximativ 15 kilometri. Din păcate, nu ne-am putut încadra în suma de 2,5 milioane de euro, acordată pe Măsura 3.2.2, pentru a face inclusiv racordurile şi branşamentele la reţelele de apă şi canalizare. În aceste condiţii, sperăm să realizăm investiţiile respective acum, cu bani de la Guvern, prin programul «Anghel Saligny». Semnalele sunt bune, mai ales că, zilele trecute, ni s-au solicitat şi clarificări de la Guvern. Pentru acest proiect, am depus o singură cerere de finanţare, dar bugetul era calculat integral, pentru apă şi canalizare. Astfel, ni s-a cerut să evidenţiem precis cât înseamnă racordurile şi cât înseamnă branşamentele la cele două reţele. În total, 1200 de gospodării din localitate vor beneficia de decontarea cheltuielilor respective de către Guvern”, a dezvăluit Mircea Oprişor.
Cel de-al doilea proiect pentru care primarul din Oteşani şi-a propus să obţină finanţare guvernamentală vizează asfaltarea a circa 10 kilometri, în total fiind vorba de opt străzi. „Practic, dacă ne va fi aprobată şi această investiţie, vom moderniza şi ultimele drumuri din localitate, iar la Oteşani nu va mai fi niciun drum fără asfalt! Am încercat de mai mult timp să obţinem finanţare pentru acest proiect, pe care l-am depus fără succes şi pe FDI, şi pe CNI. Sperăm ca acum totul să fie ok şi să fie aprobat în sfârşit! Pentru acest proiect, nu a fost nevoie de clarificări, am încărcat documentaţia bine încă de prima dată, inclusiv memoriile justificative pentru drumurile pe care ni se impunea să avem obligatoriu apă şi canalizare. La Oteşani, există însă anumite excepţii, pentru că pe trei străzi nu avem cum să introducem utilităţile respective. În condiţiile în care am solicitat fonduri pentru a le asfalta, am fost nevoiţi să justificăm exact, printr-un memoriu, de ce nu putem să băgăm apa şi canalizarea şi pe acestea. Bineînţeles că Guvernul nu vrea să aibă surpriza că, peste ceva timp, ne vom apuca să spargem asfaltul, pentru a introduce utilităţile”, a completat Mircea Oprişor.
Miercuri, 9 aprilie, primarul Mircia Gutău a semnat contractul de achiziție pentru 15 microbuze electrice și 15 stații de încărcare...
Pentru îmbunătăţirea experienţei dvs. web, acest site foloseşte Cookies. Continuând să navigaţi pe acest site vă exprimaţi acordul asupra utilizării cookie-urilor.
Aflaţi mai multe