Handbal

Misiune imposibilă pentru campioana României la Brest? Franţuzoaicele au învins, week-end-ul trecut, la Podgorica

339Vizualizari

• meciul din Hexagon se dispută sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 20.00

Conform „ţintarului” stabilit la începutul sezonului, în următorul meci din Liga Campionilor, care va avea loc week-end-ul acesta, elevele lui Florentin Pera vor evolua în deplasare, în fieful formaţiei franceze Brest Bretagne. Partida e programată sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 20.00 (în România), şi va fi transmisă LIVE de Digi Sport.

Viitoarea adversară a SCM-ului, buget situat între 5,5 şi 7 milioane de euro

Fără îndoială, meciul se anunţă a fi mult mai greu decât cel cu Bietigheim, de vinerea trecută. Iar asta din mai multe puncte de vedere! În primul rând, prin prisma faptului că viitoarea adversară a SCM-ului reprezintă ţara campioanei mondiale en-titre, iar apoi pentru că Brest Bretagne ar dispune de un buget fantastic. Oficial, ar fi vorba de 5,5 milioane de euro, dar se pare că acesta ar atinge chiar 7 milioane, valoare care i-a făcut imediat pe reprezentanţii EHF să-i acorde un wild-card la „masa bogaţilor” echipei din vestul Franţei. Decizie prin care conducătorii Federaţiei Europene de Handbal au încălcat toate regulile sportive, în condiţiile în care formaţia pe care SCM o va înfrunta în week-end a terminat abia pe locul 3 în campionatul intern, în sezonul precedent, după Metz şi Nice!

Pauline Coatanea şi Ana Gros, principalele „guri de foc” în Muntenegru

În fine, „cireaşa de pe tort” – ca să înţelegem pe deplin cam ce le aşteaptă pe vâlcence în Hexagon! – o reprezintă victoria mai mult decât surprinzătoare pe care handbalistele de la Brest Bretagne au obţinut-o în runda inaugurală a Ligii Campionilor, tocmai în fieful formaţiei Buducnost Podgorica. Sâmbăta trecută, franţuzoaicele s-au impus cu scorul de 35-32 (după ce au fost conduse cu 17-16, la pauză) şi au devenit favorite la locul 1 în Grupa C.
În meciul din Muntenegru, principalele „guri de foc” pentru Brest Bretagne au fost Pauline Coatanea şi Ana Gros, care au înscris de câte şapte ori. În plus, pe lista marcatoarelor şi-au mai trecut numele Monika Kobilinska (5 goluri), Coralie Lassource (5), Evgenija Minevskaja (5), Kalidiatou Niakate (3), Pauletta Foppa (1), Marta Mangue Gonzalez (1) şi Sladana Pop-Lazic (1).