Sporturi

Multiplul campion Ciprian Dumitru revine în box după 4 ani de suspendare. „Dacă aș da timpul înapoi? Nu se mai poate…”

2.31KVizualizari

Ciprian Dumitru este unul dintre cei mai prolifici pugilişti vâlceni din ultima perioadă. În 2017, în timp ce boxa la Campionatul European din Bulgaria, el a fost depistat pozitiv de ANAD. Drept urmare, a luat 4 ani de suspendare. 4 ani în care a stat în afara ringului, fără a se putea antrena în condiții optime.

„Vreau să revin în ring. Suspendarea îmi expiră în noiembrie… A fost o perioadă teribil de grea. Dacă aș putea da timpul înapoi? Nu mă mai gândesc acum la asta! Nu are rost, pentru că am fost la pământ. A fost o lecție de viață pentru mine, pe care nu o voi uita niciodată. Nu am vrut să fac nimic ilegal. Și alți colegi ai mei de națională au fost în aceeași situație ca mine. Mai am jumătate de an de pedeapsă. Sunt convins că voi fi la fel de puternic în ring. Am o ambiție uriașă!”, a mărturisit Ciprian Dumitru.

Ajuns acum la vârsta de 19 ani, pugilistul vâlcean a cucerit până în prezent trei titluri naționale și tot atâtea cupe ale României. Și asta la cinci categorii de greutate, între 32 și 48 de kilograme.

„Boxul nu e deloc un sport ușor. Și nu spun asta doar pentru că iei pumni în figură. Vorbesc mereu cu boxeri din toată țara și toți muncesc pentru a se întreține. Unii sunt șoferi, alții lucrează în diferite domenii. Nu te poți întreține și să ai un viitor din acest sport. Iau exemplu meu: cu indemnizația de 600 lei pe lună, dacă îți poți procura hrana. Te gândești că ai o prietenă cu care să ieși în oraș sau, mai mult, să îți faci o familie. E doar un vis asta, pentru că nu vei reuși niciodată! Nu vei reuși niciodată, dacă nu lucrezi. Deci, boxul pică pe locul 2… Iar asta nu prea deloc e normal. Voi reveni în box la nivel de seniori. Acum, am 58-59 de kilograme. Sunt convins că voi obține noi rezultate bune. Asta și vreau! I-am bătut pe cei care boxează acum în urmă cu 3-4 ani. O pot face din nou! Mulțumesc tuturor celor care m-au susținut în această perioadă, alături de prietena mea (FOTO – sus), care vrea să revin în ring. Știe că acesta este visul meu!”, a completat multiplul campion național și participant la Europene, Ciprian Dumitru.